Haber Merkezi / Mehmet Günak, Fuar'ın önemli bir tecrübe kazandırdığını belirterek konuları şöyle sıraladı:

1-Tüm ilçelerin yer alması gereken önemli organizasyonlar olduğunu gösterdi.

2-Şanlıurfa'nın tanıtımına büyük katkı sunacak nice böyle organizasyonlara ihtiyaç olduğunu gösterdi.

3-Festivaller şehrin Kültür, Turizmi ve gastronomi değerlerini tanıtmak için en mükemmel yer olduğunu gösterdi.

4-Şanlıurfa sadece kendi festivalini yapması için her kurum ve kuruluşun desteğine ihtiyaç olduğu net olarak ortaya çıktı.

5-Şanlıurfa'nın bulunduğu durumdan şikayetçi olan bazı kişilerin aslında Şanlıurfa'nın hak ettiği yerlere gelmesi konusunda bir kaygılarının olmadığı, bunu durumu kullandıkları net olarak ortaya çıktığını gördük.

6-Bazı ilçe belediye başkanları ve stk yöneticilerinin böyle organizasyonlarda olmanın ne kadar fayda getireceği konusunda bilgilendirilmesi gerektiği ortaya çıktı.

7-Bu tür organizasyonlarda daha geniş katılım için, ulusal medya kartını kullanarak tanıtımın yapılmasının daha verimli olacağı görüldü.

8- Siyasi şahsiyetlerin protokollerde on saflarda yer almalarının yanında organizasyonun daha başarılı olması için organizasyona destekte de ön saflarda yer alması gerekliliği görüldü.

9-Mesele Şanlıurfa ise gerisi teferruat diyerek el birliği ile hareket etmenin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

10-Şanlıurfa'da ki esnaf ve üreticilerin böyle organizasyonlarda, yer almasının marka değeri ve memlekete katkıları noktasında daha fazla bilgilendirilmesi gerektiği net olarak anlaşıldı.

11-Şanlıurfa Kültür, Turizm ve Lezzet Festivali'nde başka illerin mutfaklarına yer verilmesinin negatif sonuçları gözlemlendi.

12Şanlıurfa'nın daha ileriye gitmesi için caba sarf eden Cengiz Aksan gibi kardeşlerimin tümüne destek verilmesinin, böyle organizasyonların devamı açısından güç kazandıracağı net olarak ortaya çıktı.

Günak, yapılan eleştirilere de değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Eleştiri kültürünü o işe el atmayarak sadece konuşma olarak kendine görev edinmiş bazı çevreler şunu iyi bilmelidir ki, Şanlıurfa'nın hak ettiği seviyelere ulaşması için bireysel olarak Antalya'da, Ankara da Şanlıurfa'nın hak ettiği seviyelere çıkması için emek harcayan kardeşlerimin nasıl ki yanında olduysam, bundan sonrada olmaya devam edeceğim' dedi.

İşadamı Günak emeği geçenlere de teşekkür etti. Günak, ' Ankara ,Anfa Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Şanlıurfa Kültür, Turizm ve Lezzet Festivali düzenlenmesinde büyük gayret ve çaba sarf eden Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı Ankara Şube Başkanı Cengiz Aksan ve Gazeteci Yazar Mustafa Arısüt kardeşime teşekkürü bir Şanlıurfalı olarak bir borç biliyor. Ayrıca Organizasyona destek veren merkez ilçe belediyelerine, Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e,Milletvekillerimizden sn. Halil Özcan ve GülenderAçanal başta olmak üzere diğer destek veren Milletvekillerine ve organizasyonda destekleri olan herkese Şanlıurfalı orak teşekkür ediyorum' diye konuştu.

İş adamı Mehmet Günak, düşünülmesi gereken konular olduğunu kaydederek konuşmasını şöyle bitirdi: 'Ankara'da Urfa seni çağırıyor sloganı ile tanıtım düzenliyorsunuz ama Şanlıurfa'nın bazı ilçeleri ortada yok, tanıtım açısından bu denli önemli bir Organizasyonda kendi ilçem Viranşehir'den herhangi bir katılımı görmemek ,yönetici pozisyonunda olanların Viranşehir'in tanıtımdan daha önemli ne işleri vardır. Viranşehir ilçesinin tanıtımını her kulvarda yapan biri olarak, makamları işkal edenlerin Viranşehir'in hak ettiği seviyelere ulaşması gibi bir dertlerinin olmadığının da ortaya çıkıyor. Biz her zaman olduğumuz gibi her kulvarda Şanlıurfa'nın ve kendi ilçem Viranşehir'in tanıtımı noktasında gayreti bırakmadan hak ettiği noktalara ulaşması için gayretimize devam edecek ve bu minvalde gayret edenlerin yanında olmaya devam edeceğiz'