Haber Merkezi / Geçen hafta Kızılay başkanlığına seçilin Dr, Ahmet Hamdi İnan'ı devir ve tesliminden sonra köşe yazarımız Misbah Hicri Başkanı makamında ziyaret ederek fikir teatisinde bulundu. Bu ziyaretten fazlasıyla memnun olan Dr. İnan 'ben Misbah Hoca'nın bir okuruyum. Aynı zaman da bir eğitimci olmasından dolayı yakından tanıyorum. Yazılarından dolayı kendisini tebrik ederim. Önemli bir kalem… Urfa için değerli bulduğumu ve fazlasıyla takdir ettiğim söyleyebilirim. Ayrıca şiir çalışmaları ve kitapları ile önemli bir boşluğu doldurduğuna inanıyorum. Ziyaretime gelirken de en sevdiğim hediye ile gelmesi sevindirici İki yeni kitabı 'İdama yürüyen adam hikaye kitabı ve Bedeli ödenmiş Sözler şiir kitabını hediye olarak getirmesi beni fazlasıyla mutlu etti. Ona başarılar dilerim' dedi. Sözlerinin sonunda kan ihtiyacı konusunda yardımlaşma ve dayanışmamız gerekli. Kana ihtiyacı olanlardan biride sen olabilirsin. Bir damla kan hayat kurtarır dusturundan hareketle Kızılay'a sahip çıkmak hepimizin görevi olmalı… Geniş bir zamanda bir arada olmak ve beraber çalışmanın Urfa'ya büyük katkılar sunacağına inanıyorum' Diyerek sözlerini bitirdi.
Görüşlerine başvurduğumuz Eğitimci Yazar ve Şair Misbah Hicri şöyle söyledi. 'Dr. Ahmet H. İnan beyi yıllardır tanıyorum. Urfa'ya büyük hizmetleri dokunmuştur. Emeği inkar edilmez. Sağlık kurumunda çeşitli görevlerde bulunduğu gibi hala hizmette sınır yok düşüncesiyle bu kez Kızılay merkezinin başkanlığın görevini sürdürür olması bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. O görevi de hakkıyla yürüteceğine inanıyorum. Basın mensubu olarak ne zaman arzu ederse onun yanında oluruz. Çalışmak ondan, destek olmak bizden… Çünkü Kızılay'ın şöyle bir sloganı var. 'iyi günde yardım eden acı günde Kızılay'ı yanında bulur. ' sözünden hareketle Kızılay'a hepimizin sahip çıkmamız lazım. Kimimiz kalemimizle kimimiz eğitimle kimimiz kan vermekle, kimimiz maddi yardımlarla…
Ayrıca ziyarete katılanlar ve orada hazır bulunanlar. Şanlıurfa İnsani Yardım Derneğinden Osman Gerem, Adil Saraç, Yusuf Mert ve Mustafa Korkmaz da birlikteliğin yanında Memur-sen Başkanı İbrahim Çoşkun da ziyaretçiler arasındaydı.
İyi dileklerini sunan ziyaretçiler her türlü yardımı ortak bir platformda çalışmak ve yardımlaşarak çalışmaları sürdürmeyi Urfa adına bir erdemlilik olarak kabul ettiklerini bildirdiler. Çünkü Urfa'nın buna ihtiyacı vardır
Şanlıurfa İnsani Yardım Derneğinden Osman Gerem; 'Savaş, deprem, yangın, hastalık salgını, su baskını gibi felaket sıralarında zarar görenlere yardım eden bir hayır kurumu olan kızılay'a her vatandaşın sahip çıkması gerekir. Kızılay felaket anları dışında da yoksullara daima yardım eder. Bu yardımların kaynağı insanlardır. Kızılay bugün çeşitli sağlık, yardım tesisleriyle yurttaşa büyük çapta hizmet etmektedir. Allah bize bu acıları yaşatmasın. Tüm bu felaketler geldim demez. Bunun için bizim hazırlıklı olmamız gerekli. İşte bugün Suriyelilerin düştüğü durum buna örneğidir.' Dedi.