AA / Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliğiyle temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanması dolayısıyla Yenice Mahallesi'ndeki deponun önünde tören düzenlendi.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, törende yaptığı konuşmada, insan olmanın bazı erdemleri gerektirdiğini belirterek, bunlardan birinin de zor durumdaki düşmüş bir insana el uzatmak olduğunu söyledi.
Şanlıurfa'nın ensar bir kent olduğunu ifade eden Cevheri, şunları dile getirdi:
'650 bin sığınmacıyı misafir etmek kolay bir şey değil. Ancak siz yüreğinizi açarsanız o zaman bütün kapılar açılır. Allah için yola çıkarsanız inanıyorum ki tüm kapılar açılır. Eğer ben vekil olmasaydım Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu'nun bir çalışanı bir üyesi olmayı isterdim. Bunu onlara ilettiğimde bana yine bize katılabilirsiniz dediler. Birkaç gün önce yardımlar için bazı kentlerimizi ziyaret ettik. Bugün Mehmetçiğimiz sınır ötesinde bizler oraya huzur ve barışı adına gittik. Orada Türk, Kürt ve Araplara barış ve huzur götürmek için gidiyoruz. Bizler emperyalist ülke değiliz, oranın sınır bütünlüğünü dikkate alıyoruz.'
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Acar da Türk milletinin tarihi boyunca mağdurun ve mazlumun sığındığı sine olduğunu belirtti.
Ümmetin tek umudunun bu millet olduğunu anlatan Acar, 'Bunu Kudüs meselesinde de göstermiştir. Suriye savaşı boyunca da göstermiştir. Daha önce Irak'ta da göstermiştir, tarih boyunca göstermiştir.' ifadelerini kullandı.
Platform Başkanı Osman Gerem ise platform üyeleri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri ile yardımların toplanması için birkaç gün önce Kayseri, Konya, Kocaeli, Bursa ve Ankara'daki bazı kurumları ziyaret ettiklerini hatırlattı.
Yardımda emeği geçenlere teşekkür eden Gerem, 'Şu anda sınır ötesindeki Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiği Afrin bölgesindeki kırsal bölgelerde yaşayan mağdur insanlara yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Yardımları devam ettireceğiz inşallah. Yardım tırlarıyla gönderdiğimiz gıdalar mağdur mazlum insanların sofralarına bereket gönüllerine sevinç olacak inşallah. Bizler tarih boyunca mağdurun mazlumun yanında olan bir millet olarak Şanlıurfa'da da bu erdemliği devam ettiriyoruz.' sözlerine yer verdi.
Konuşmaların ardından gıda malzemelerini taşıyan 5 tır, yola çıktı.