Haber Merkezi / Şanlıurfa'daki su, alt yapı ve Suriyelilere yönelik yapılan çalışmaları görmek üzere kente gelen Japon heyet, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) Türkiye Ofisi Başkanı Yasuı Takehiro, Başkan Yardımcısı IIyama Masaki, Genel Direktör Ogawa Shigenori'den oluşan Japon heyet Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Hamdi İnan'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. JİCA Türkiye Ofisi Başkanı Yasuı Takehiro, Suriyelilere yönelik yapılan yardımdan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Başkan Vekili Ahmet Hamdi İnan, günün anısına Japon heyetine mırra takımı hediye ederken Genel Sekreter Abdülkadir Açar ile Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Japon heyetine plaket takdim etti.

İNAN: ENTEGRASYON SAĞLANMASI ÖNEMLİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Suriyelilerin entegrasyonu için çok önemli projeler hazırlandığını ve Suriyelilerin eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Vekili Ahmet Hamdi İnan, 'Suriyeliler konusu çok ciddi bir konudur. Biz onların kültürel yaşamlarını devam ettirsinler istiyoruz. Ancak buraya adapte olma noktasında gerekli destek ve yardımlar için özel projelerimiz var. Özellikle Suriyeli kadınlar ve çocuklara yönelik eğitim noktasında ciddi projelerimiz vardır. Alt yapı ve şehircilik bir şekilde halledilir ama ast olan onların eğitimleridir ve eğitim konusunda da ciddi çalışmalar yapıyoruz. JICA'yı ben önemsiyorum, ilişkimizin ve işbirliğimizin devamını diliyorum. Şanlıurfa halkı adına japon heyetine teşekkür ediyorum' dedi


TAKEHİRO'DAN TEŞEKKÜR
Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriyelilere yönelik yaptığı yardımları yakından takip ettiğini ve yapılan yardımlarla Suriyelilere hem devletin hem de yöre halkının sahip çıktığını ve benimsediğini anlatan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) Türkiye Ofisi Başkanı Yasuı Takehiro, ise 'Bizde heyet olarak Suriyeli mültecilerle ilgili problemler ve Suriyelilerle ilgili projelerle çalışmakla beraber aynı zamanda Filistinli mültecilerle ilgili projelerimizde var. Sosyo kültürel projelerle ilgili de deneyimimiz bulunmaktadır. O yüzden bu konularda da söylediklerinizin ne kadar önemli olduğunu çok iyi anlıyoruz. Filistinli mültecilerin adaptasyonu ve onlarında kadın ve çocukların eğitimi ve istihdama katılmalarını sağlayacak projeler var. Mültecilerin kabulünde ve yaşamlarında sadece kamu kurum ve kuruluşların kabulü değil aynı zamanda halkında onları bağrına basması ve kabul etmesi çok önemli noktalardır. Bundan sonra somut destekler için Türkiye ofisimizden görüşmeler yapılabilir. Genel Sekreteri'niz JICA'daki toplantıya katıldığı için bizim aramızda güçlü bir bağ var' dedi.