Seyfullah Polat

Gazetemizi ziyaret eden Harran Ören Yeri Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal kazıların aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Harran Ören Yeri Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal gazetemizi ziyaret ederek Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile bir araya geldi.

Uzun süredir devam eden Harran Ören Yeri kazıları hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Önal kazıların aralıksız devam ettiğini belirterek; Bilindiği üzere Harran bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olmasının yanı sıra Anadolu'daki Türk- İslam medeniyetinin ilk izlerine de ev sahipliği yapması nedeniyle gerçekten arkeolojik olarak çok önemli bir yere sahip. Harran Ören Yerindeki kazılarımız aralıksız devam etmekte olup ,Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Harran Üniversitesi Rektörlüğü kazı çalışmamızı desteklemektedir. Bu katkılara ilave olarak Kaymakamımız Cihat Koç beyefendinin destekleri ile Harran Kalesindeki kazılarımız toprak taşıma paletinin kurulması ile birlikte daha da hız kazandı. Devam eden kazılar neticesinde Harran'ın değeri daha da anlaşılacak ve artacaktır' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Veysel Polat ise yaptığı açıklamada; Değerli Hocamızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Harran'da ekibi ile yürüttüğü değerli çalışmaları yakinen takip ediyoruz ve takdir ediyoruz. Harran, Karahantepe, Urfa Kalesi gibi alanlarda yürütülen kazı çalışmaları Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkartılması açısından gerçekten kıymetli çalışmalar. İnşallah bu çalışmalara yıllardır gündeme getirdiğimiz Cudi Vadisi Anıt Zeytin Ağacı ve çevresindeki tarihi alanlarda bir an önce dahil edilir' dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı çeşitli konularda görüş alışverişinin ardından sona erdi.