Hacer Aşit

Coronavirüs salgınından dolayı vatandaşların evden çıkmaması istenirken Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi de aldığı kararla hasta ziyaretlerinin yanı sıra poliklinik hizmetlerini asgari seviyeye indirdi.

Tüm dünyayı hızla kaplayan ve bir çok ülkede ölümlere sebep olan Coronavirüs sebebi ile yetkililer vatandaşlara ' Evde Kal' çağırısı yaparak olası bulaşma riskini asgari seviyede tutmaya çalışırken sağlık kuruluşları da virüse karşı gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi de alınan önlemler ışığında geçtiğimiz günlerde hasta ziyaretlerini asgari seviyeye indirirken dün yapılan açıklama ile poliklinik hizmetlerini de asgariye indirdi. Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek Coronavirüs salgını ile ilgili hastane olarak yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi vererek önemli açıklamalarda bulundu.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek yaptığı açıklamada 'Bugün ( dün) saat 13.30 itibari ile hastanemizde hasta ve hasta yakınlarının yanı sıra sağlık çalışanlarımızın güvenliği için 'Az temas ve az bulaş' mantığı ile hareket ederek Poliklinik hizmetlerini asgari seviyeye indirmiş olup hasta ziyaretlerinin yanı sıra vermiş olduğumuz poliklinik hizmetlerinin acil servis ve kanser dışında sınırlandırarak asgari seviyeye indirilmiştir' diyerek alınan önlemlerin herkesin sağlığı için olduğunu ifade etti.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek açıklamasına devamla; 'Hastanemizde grip polikliniği, izolasyon servisleri ve yoğun bakım ünitelerindeki tüm hazırlıklar yapılmış olup herhangi bir karantina durumu yoktur. Almış olduğumuz tüm bu önlemler hepimiz içindir' dedi.