Haber Merkezi/ Genel Anestezi İle Diş Tedavisine ilişkin istatistikler açıklandı. Bu yılın ilk 10 ayında 562 kişi genel anestezi altında diş operasyonu geçirdi.
Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Diş Hekimi Dt. Mehmet Fatih Yurum bu konuda şu açıklamayı yaptı:
“ Sağlık Ağızda Başlar” Biz Şanlıurfa ağız ve diş sağlığı hastanesi yönetici ve çalışanları olarak Engelli bireylerimizin yaşam standartlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ağır engeli olan bireylerimizin Genel Anestezi altında diş çekimi, süt dişlerinin dolgu ve kanal işlemlerini yapmaktayız.
Genel anestezi, herhangi bir tıbbi operasyon nedeniyle genel uyutma halidir. Yani Genel anestezi altındaki hasta herhangi bir ağrı hissetmez işlemleri hatırlamazlar
Diş tedavisi için klinikte uyum göstermeyen çocuklar, aşırı korkan ikna edilemeyen çocuklar, bazı özel durumları olan erişkin hastalar, aşırı bulantı refleksi olan hastalar, Gömülü dişi olan hastalar ve bizim için en önemlisi “Engelli Hastalar” Bu hastalarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek ve konforlu bir hayat sürmelerini sağlamak için öncelikli olarak Genel anestezi altında diş tedavileri yapılmaktadır.
Diş Hekimi Yurum; Ameliyathanede, 1 Ağız Diş ve Çene Cerrahı, 1 Diş Hekimi, 1 Anestezi Uzmanı, 1 Anestezi Teknikeri, 2 Hemşire, 3 Yardımcı personel ile hastalara hizmet vermektedir.
2022 yılının başlangıcından bu yana Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ameliyathanesinde 271’i engelli olmak üzere toplam 562 çocuk ve erişkin hasta Genel Anestezi altında diş tedavisi görmüştür.
Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi sadece Şanlıurfa ya değil, bölgeye hitap etmektedir. Çevre İllerden gelen Çocuk ve Engelli hastalara da Genel anestezi altında diş tedavisi yapmaktadır.
Hastanemizin Ameliyathane birimi kısa randevu aralıklarıyla ve tüm imkânlarıyla bölgede bulunan özel durumlu hastalara diş tedavisi sağlamaya devam edecektir.
TEDAVİ İÇİN AĞRI’DAN GELDİ
Hasta Yakınlarından Melek Saygın, Ağrı Patnos’tan geldiğine dikkat çekerek, ”Çevremde birkaç arkadaş Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastanesine gelmişti. Onlar çocuklarına Genel anesteziyle tedavi uygulamışlardı. Patnos’ta yapılmadığı için ben de Şanlıurfa’daki hastaneyi arayarak telefonla randevu aldım. Randevuma karşılık verildi, geldim muayenemi oldum ondan sonra çocuğuma gün verildi. Belirtilen günden bir gün önce beni aradılar. Oğlum Aziz Veysel’in kanal tedavisi için Şanlıurfa’ya geldim. Şu an ameliyathanede oğlum üç dişine dolgu yapılıyor. Bu Şanlıurfa Diş Hastanesine ikinci gelişim, Birinci gelişimde üç dişini yaptılar. Şimdi kalan dişlerini yapıyorlar. Hastane yönetimine bundan dolayı çok teşekkür ederim.”