31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimler için artık sayılı günler kaldı. Seçimlerde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi de seçim öncesi ve sonrası alınan güvenlik önlemleridir.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdür Erdem Bildirici ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ile birlikte Şanlıurfa’da seçim öncesi ve sonrası alınacak olan güvenlik önlemlerini belirlemek için Seçim Güvenliği Toplantısı yaptı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Hasan Şıldak, seçim günü sahada olacak olan personel sayısını, araç sayısını ve alınacak olan önlemleri açıkladı.

Şanlıurfa’da Hafta sonu yapılacak olan seçimlerde 11 bin 200 personel ve 2 bin 14 araçla güvenlik hizmeti verileceğini açıklayan Vali Şıldak, önceki seçimlerde yaşanan olayları örnek göstererek Şanlıurfa’da daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Vali Şıldak, 2023 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle 5 vatandaşın yaralandığını 15 yaşındaki 2 çocuğun da hayatını kaybettiğini belirtti.

Kaynak: BİHA