Haber Merkezi / Oylama öncesinde bir konuşma yapan Başkan Güvenç, Tüm İslam aleminin Regaip Kandilini kutlayarak, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan İşçi Bayramını da kutlayan Başkan Güvenç, "Bütün emekçileri buradan selamlıyorum alın terine saygı inancımızın gereğidir. Yılda bir günde olsa çalışan, alın teri döken işçi kardeşlerimizin günlerini kutluyoruz" dedi.
Toplantı gündemine geçen Başkan Güvenç, Türkiye Belediyeler Birliği hakkında bilgi vererek, "Tüm belediyelerin üye olduğu, belediyelerin sorunlarıyla ilgilenen, Ankara'da Bakanlıklar nezdinde Belediyelerin problemlerini hükümete taşıyan bir kuruluş. Ayrıca dünya belediyeleriyle birlikte çalışan, daha gelişmiş şehirler oluşturmaya çalışan, tüm belediyelerimize lojistik destek sağlayan bir kuruluştur. Şu anda Genel Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, Genel Sekreter ise İçişleri Bakanlığından Hayrettin Güngör'dür. Fonksiyonel bir birlik ve teşkilat sürekli belediyelere destek veriyor" dedi.
Türkiye Belediyeler Birliğinin Genel Kurulunun birliğin tüzüğü gereği belediye başkanları ve meclis üyelerinden doğal üye ve seçimle olmak üzere seçildiğini aktaran Başkan Güvenç, "Nüfusu 100 Bini aşan Belediyelerimizin Başkanları doğal üye oluyor. Ayrıca yüzde 80'i Belediye Başkanlarından seçiliyor. Şanlıurfa'dan 10 ilçe Belediye Başkanımız doğal üye oluyor. Diğerleri ise Belediye Meclis üyeleri arasından seçiliyor. Sonuç olarak bizim bugün burada meclis üyeleri arasından seçeceğimiz 5 tane asil üye, milletvekili sayımızın yarısı olan 6 tanede yedek üye seçeceğiz. Bu sizlerin oylarıyla belirlenecek. Seçim usulü Divan kurulduktan sonra teklif getirilecek, sizlere sorulacak hangi usulle seçim yapacağımız belirlenecek" dedi.

Başkan Güvenç, Belediyede Kontrolü Almadığınız Sürece Hizmet Üretemezsiniz
Yeni dönemin tüm Belediye Başkanlarına ve meclis üyelerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Güvenç, "Şanlıurfa çok büyük ve potansiyeli yüksek bir il. Sorunları çok olan bir il. Bu ilin tüm sorunları ve yükü hepimizin üzerinde artık il belediyesi ve ilçe belediyesi ayrımı da yok. Köylerimiz mahalle oldu. Birlikte bu şehri planyacağız. Belediyede kontrolü almadığınız sürece hizmet üretemezsiniz. Bütçeyi, personeli, makine parkını, gayrı menkullerinizi ve gelirlerinizi kontrol altına alacaksınız.Gelirini kontrol edip arttırmaya çalışacaksın, giderini kontrol edip gereken yerlere harcama yapacaksın" şeklinde ifade etti.
Konuşmanın ardından oylama usulü belirlenerek, asil üyelerin ve yedek üyelerin seçimi gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Nihat Kılıç ise yapılan seçim içim katılım oranın yeterli katılımın olduğunu belirterek, " Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği için burada toplandık. 213 meclis üyesinden 194 oy kullanılmış olup 4 oy boş 190 oy geçerli oy Belediye Başkanlarımız için çıkmıştır. Belediye Meclis üyelerimiz için de 3 oy çizik nedeniyle geçersiz sayılmış olmakla beraber 187 geçerli oyla seçimi gerçekleştirdik" dedi.

DOĞAL ÜYELER
Celalettin Güvenç- Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı,Mehmet Ekinci- Eyyübiye Belediye Başkanı, Fevzi Demirkol- Haliliye Belediye Başkanı, Nihat Çiftçi- Karaköprü Belediye Başkanı, Resul Yılmaz- Siverek Belediye Başkanı, Orhan Şansal- Suruç Belediye Başkanı, Emrullah Cin- Viranşehir Belediye Başkanı

OYLAMA İLE SEÇİLEN
Abdülhakim Ayhan- Akçakale Belediye Başkanı, Faruk Pınarbaşı-Birecik Belediye Başkanı, Zeynel Taş-Bozova Belediye Başkanı, Menderes Atilla-Ceylanpınar Belediye Başkanı, Mustafa Bayram-Halfeti Belediye Başkanı, Mehmet Özyavuz-Harran Belediye Başkanı, Aslan Ali Bayık- Hilvan Belediye Başkanı

Oylama ile seçilen Meclis Üyeleri

Asil Üye Mustafa Şimşek(Halfeti)- Asil Üye Rıfat Aksu(Suruç)- Asil Üye Hüseyin Çetiner(Bozova)- Asil ÜyeHacı Batur(Viranşehir)- Asil Üye Kemal Barlak(Viranşehir)-Yedek Üye Muzaffer Kurt (Halfeti)- Yedek Üye Fadıl Yikit (Halfeti)- Yedek Üye Abuzer Akgün(Bozova)- Yedek Üye Mehmet Boybay(Suruç)- Yedek Üye Halaf Kete(Viranşehir)- Yedek Üye Hadi Diken (Viranşehir)