İLKHA/ Kur'an Nesli Platformu; Şanlıurfa'nın Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye merkez ilçelerinde 15 gün süren 'Hayat Namazla Güzeldir' programı düzenledi.
6- 10 yaş arasındaki çocukların katıldığı programda namaz ile tanışan çocuklara; abdest, gusül abdesti, teyemmüm, namazın sünnetleri, namazın farzları, namazın vacipleri, namazı bozan haller, namazda okunan sure ve dualar, ezan ve kamet okumak, müezzinlik ve imamlık, nafile namazlar ve namazı bozan haller hakkında bilgiler öğretildi.
Balıklıgöl Dergah Camii'nde ikindi namazını kılan çocuklar, ellerinde namazın önemini anlatan dövizler ile Balıklıgöl yerleşkesi bitimine kadar yürüdü.
Yürüyüş sırasında çocuklar, 'Hayat namazla güzeldir', 'Namaz dinin direğidir' sloganları attı.
Balıklıgöl'e gelen ziyaretçiler, çocukların yürüyüşünü ilgiyle izlerken, cep telefonlarını çıkarak çocukların fotoğraflarını çektiler.
'Hayat Namazla Güzeldir' programı daha sonra Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen final programı ile devam etti.
Çocukların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği programda salon tamamen doldu.
Sunuculuğunu Habil Tekbalık'ın yaptığı program okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.
Programda daha sonra namaz programına katılan çocuklar tarafından ilahi ve şiirler seslendirildi.
Etkinlikte daha sonra Karaköprü Çocuk Tiyatro Grubu tarafından 'Baba bana namazı öğret' tiyatro oyunu sahneledi. Program yapılan dua ile sona erdi.
Etkinlik sonunda etkinlikle ilgili duygularını paylaşan çocuklar, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

'Namaz insanı içini ferahlatır
ve huzur verir'
İnsanların namaza başlamasına vesile olmanın önemine işaret eden İbrahim Halil Aksoy, 'Kur'an Nesli Platformu'ndan Allah razı olsun. Çok güzel bir program oldu. Namaza alışmak çok güzel bir duygudur. Bir çocuğun namaza başlamasına vesile olmak da ayrıca güzel bir davranıştır. Her sene devam etmesini umuyoruz. Namaz insanın beş vakit huzuru tatmasıdır. Bu da insanı çok mutlu ediyor. Namaz insanın içini ferahlatır ve huzur verir. Namaz kılmak bir erdemdir.' şeklinde konuştu.
Namaz ile ilgili programlar vesilesiyle çocukların namazı sevdiğine dikkat çeken Habil Tekbalık, 'Hayat Namazla Güzeldir' temalı programda sunuculuk yaptım. Program çok güzel geçti. Her sene devam etmesini diliyorum. Bu programlarla çocuklar namaz kılmayı seviyor. Bu program herkese örnek oluyor. Büyük küçük herkesin namaz kılmasını istiyoruz.' diye konuştu.
'Namaz kıldığımda içime bir ferahlık geliyor'
Namaz kılmanın Allah ile buluşmak olduğunu vurgulayan Musab Demir, 'Çocukların namaz kılmaları onlara özgüven kazandırıyor. Baba ve annelerimiz bize namazı şimdiden öğretmezse, ileriki zamanlarda alışkanlık edinemeyiz. Namaz Allah ile buluşmamızı ifade ediyor. Namaz kıldığımda içime bir ferahlık geliyor.' ifadelerini kullandı.
Namazın kendisine kurtuluşu anımsattığını belirten Bilal Demir, 'Hayat namazla güzeldir programı çok güzel geçti. Bu programa her sene katılmayı düşünüyorum. Bütün arkadaşlarıma da bu programlara katılmayı tavsiye ediyorum. Namaz kurtuluştur.' diye konuştu.
Namazın herkes için önemli olduğunu ifade eden Harfiye Dal, 'Herkesin namaz kılması gerekir. Namaz kılanlar da asla namazlarını kaçırmamalıdır. Hayat namazla güzeldir. Programı çok beğendim. İnşallah yine geleceğiz. Namaz herkes için önemlidir. İnşallah namaz kılmayan insanlar da namaz kılar.' dedi.
'Namaz kılmak ruhumuzu
canlandırır'
Namazın kendisi için mutluluk vesilesi olduğunu belirten Fatma Zehra Ötgün, '11 yaşındayım. Namaz öğretimi açısından faydalı bir program oldu. Namaz kılmayan çocuklar ve büyükler inşallah namaz kılarlar. Namaz benim için iyilik, duygu, sevinç, mutluluk yani bütün güzellikleri ifade ediyor. Namaz kılmayan çocuklar ve büyükler lütfen namaz kılsınlar. Namaz kılmak ruhumuzu canlandırır.' diye konuştu.
Namaz kılmanın insanı cennete götürdüğüne değinen Büşra Nur Güngör, 'Namazı ve Kur'an okumayı çok seviyorum. Çocuklara ve büyüklere sesleniyorum. Namaz insanı cennete götürür. Namaz benim için iyiliği ifade ediyor. Namaz kılmayanlar namazını kılsınlar.' şeklinde konuştu.
Cennete gitmek isteyenlerin namaz kılması gerektiğini belirten Meryem Nursima Baytar, 'Programa katıldığım için çok heyecanlandım. Programda bilmediğimiz bilgileri öğrendik. Namazın hayatımızdaki önemini öğrendik. Namazsız yaşamanın çok kötü bir şey olduğunu öğrendik. Namaz kılmazsak cehennemlik oluruz. Cennete girmek istiyorsak; namaz kılmalıyız, ibadet etmeliyiz ve Allah'ın emirlerini yapmalıyız. Namaz benim için hayatın bir parçasıdır. Namaz kılmayanlar için çok üzülüyorum.' dedi.
Programın kendisi için ifade ettiği öneme değinen Muhammed Enes Uğurlu ise, 'Program çok güzeldi, her sene olmasını istiyoruz.' İfadelerini kullandı.