Haber Merkezi / Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; 'Gençlik Merkezlerinin amacı; Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendiren, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olan, gençlerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri her türlü zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten, sağlık, eğitim, spor ve daha birçok alanlarda gençleri bilinçlendirmeye çalışan, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunan kurumlardır' dedi
Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; 'Bu maksatla İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İpekyol Gençlik Merkezimizde bulunan kütüphanemizden YGS, KPSS ve diğer sınavlara hazırlanan gençlerimiz için Ramazan ayı öncesinde 18 yaş üstü gençlerimize gece 24:00' e kadar açık bulunduruyorduk. Ancak Ramazan ayı dolayısıyla gençlerimizin oruçlarını tuttuklarından dolayı gündüzleri Gençlik Merkezlerine gelemeyebileceklerini de göz önünde bulundurarak tüm gençlerimize sahura kadar hizmet vermeye başladık. Ayrıca kütüphaneye gelen gençler derslerin arasında satranç, langırt ve masa tenisi oynayarak stres atmaktalar. Devletin tesisleri asil milletin asil gençleri ve çocuklarına hizmet vermekten gurur duymaktadır. Gençlerimizin gençlik merkezlerinin tüm imkanlarından ücretsiz olarak istifade etmelerini istiyoruz' dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Hakan Keşküş ise; 'Gençlik Merkezlerimizde Bağlama, Resim, İngilizce, Masa Tenisi, Satranç, Bilgisayar, Arapça, Kuran-ı Kerim, İşaret Dili, Tiyatro, Değerler Eğitimi ve Atölye, kulüp çalışmaları ve daha birçok hizmetler verilmektedir. Bunun yanı sıra Ağaç ekimi, kan bağışı, engellilere yapılan çalışmalar, gaziler ve şehitlere yönelik hizmetler, Suriyelilere yönelik sosyal uyum, cami temizliği, başarı, motivasyon seminerleri, gönüllülük faaliyetleri, kitap okuma halkaları geziler ve kamplarla ilgili çalışmalarımız bulunmaktadır' dedi.
Bizlere her çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Abdullah ERİN, Vali Yardımcımız Sayın Selami IŞIK beye teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız son sürat devam edecek olup, Tüm halkımızı ve gençleri gençlik merkezlerinden istifade etmeye davet ediyorum' dedi.