Yüksel Polat

Katıldığı yarışlarda Şanlıurfa'nın reklamını yapan amatör koşucu Mustafa Akıllı bu geleneğini devam ettiriyor.

Aldığı bir karar üzerine yıllardır amatör koşucu olarak bir çok koşuya katılan Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli Mustafa Akıllı geçtiğimiz hafta sonu on binlerce yerli ve yabancı sporcunun yanı sıra vatandaşların katıldığı Avrasya Maratonuna katılarak bu sefer Şanlıurfa7nın eşsiz lezzetlerinden olan ciğer kebabı ile ilgili pankart açarak yine Şanlıurfa'nın reklamını yaptı.

Şanlıurfa benim için bir tutku

Katıldığı her koşuda Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfa'nın marka değerlerinin reklamını yapan Mustafa Akıllı gazetemize yaptığı açıklamada Şanlıurfalı olmaktan gurur duyduğunu belirterek; Şanlıurfa benim için tutku. Tutkum olan bir şehrin her şeyi benim için ayrı bir güzellik ve bende katıldığım spor organizasyonlarında Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfa'nın lezzetlerini tanıtmaktan ayrı bir keyif alıyorum. Bunu yanı sıra herkesin Şanlıurfa'yı görmesini istiyorum Maraton, yarı maraton gibi bir çok organizasyonlara binlerce insan katılıyor ve bu da Şanlıurfa'yı tanıtmak için güzel bir ortam sağlıyor. Yaptığımız bu ufak reklamlar da gerçekten insanların ilgisini ve sempatisini çekiyor' diyerek kendisini Şanlıurfa'nın fahri bir turizm ve spor olarak elçisi olarak gördüğünü dile getirdi.

Daha önce katıldığı Avrasya Maratonlarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde Şanlıurfa fıstığının ve çiğköftesinin yanı sıra şıllık tatlısının reklamını açtığı pankartlar ile yapan Mustafa Akıllı bu seferde yine aynı yerde açtığı ' Maraton koşuda yarış tadı. Şanlıurfa'nın Ciğer kebabı' pankartı ile dikkatleri üzerine taşımayı başardı.

Sporcuları Göbeklitepe Koşusuna davet ettiler

Kurum personeli Ali İhsan Kara ve Şanlıurfa'dan koşuya gönül vermiş diğer arkadaşları ile birlikte katıldıkları Avrasya Maratonunda kendileri ile birlikte yarışmaya katılan sporcular ile diyalog kurup Şanlıurfa'yı tanıtan Mustafa Akıllı ve arkadaşları, Avrasya Maratonunun fenomenlerinden olan 92 yaşındaki Safter Kartoğlu ile birlikte Maratonun anısına fotoğraf çektirerek rekortmen koşucuyu ve tüm sporcuları Şanlıurfa'nın marka değeri olan Göbeklitepe Uluslararası Maratonuna davet ettiler.