İLKHA / Şanlıurfa'da Evren Sanayi Sitesi esnafı, bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle DEDAŞ yetkilileriyle görüşmek istedi.
İddiaya göre esnafın yetkililerle görüştüğü sırada bir esnafın konuşmaları kayda aldığı sırada gerginlik yaşandı.
Evren Sanayi Sitesi esnafı, sorunlarıyla ilgili kendileriyle konuşacak muhatap bulamadıklarını ifade ederek DEDAŞ İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

"Soruna bir çözüm üretmelerini istiyoruz"
Esnaf adına açıklama yapan Bakır Balkesen, "Evren Sanayi Sitesi esnafı olarak DEDAŞ'a geldik. Elektrik sorunumuz var. Elektrikler yeteri kadar gelmiyor. Bize büyük zararlar veriyor. Elektrik yok diye elemanlar boş oturuyor. Siparişleri zamanında müşteriye teslim edemiyoruz. DEDAŞ'tan yetkili bulamadık. Sorunumuzu çözecek kimse yok. Elektrik faturası ödeyip de elektrik alamadıkdan sonra nasıl iş yapacağız? Yüzde 50 de zam yaptılar ama zamları yaptıkları halde halen elektrik vermiyorlar. Esnaf olarak bizim nereye başvurmamız gerekir? İçerde bir çekim yapamıyoruz, içerde oturacak bir sandalye yok. Ayak başı bizi kovmaya çalıştılar. Soruna bir çözüm üretmelerini istiyoruz. Yarın sabah saat 10'da müdürleri gelip bizle görüşecekmiş. Yarın dediği gibi zamanda gelip yanımıza bizimle konuşmazsa Evren Sanayi Esnafı olarak tekrardan buraya geleceğiz. Bunu yetkililere iletiyoruz, yetkililerden tek çözüm istiyoruz. Elektrik alamadığım yere elektrik faturası ödüyorum." dedi.

"Kesinti, enerji taşıyan demir direklerin payandalarının çalınması yüzünden zayıflayarak devrilmesinden kaynaklandı"
DEDAŞ yapılan görüşme sonrasında kurum tarafından yapılan açıklamada Evren Sanayi Sitesi'nde yaşanan hırsızlık olayları yüzünden dün yaklaşık 8 saat süreyle elektriksiz kaldığını ifade edildi.
Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu olay ile ilgili yaptığı açıklamada, "İncelemede esnafın üretim yapmasını engelleyen kesintinin, buraya enerji taşıyan demir direklerin payandalarının çalınması yüzünden zayıflayarak devrilmesinden kaynaklandığı belirlendi. Demir direkler payandaların desteği ortadan kalkınca rüzgarın da etkisiyle devrildi. Bunun üzerine iletim hatları koptu ve çoğunlukla üretim atölyelerinin yer aldığı sanayi sitesindeki 200 esnaf elektriksiz kaldı, sitede üretim neredeyse durma noktasına geldi." dedi.
Sitedeki çok sayıda esnafı mağdur eden hırsızlık olayına tepki gösteren Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, "Yapılan manevra ile esnafın bir kısmına alternatif hatlar üzerinden kısa süre içerisinde enerji verildi. Sekiz saatlik çalışma sonunda sitede enerji verilmeyen yer kalmadı. Akıl alacak gibi değil. Hırsızların, 3-5 liraya satmak için çaldıkları payandalar yüzünden 200'e yakın esnaf elektriksiz kaldı. Milyonlarca liralık zarar söz konusu. Bunun gibi hassas yerlerdeki iletim hatlarının güvenliğini sağlamak için denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz. " ifadelerine yer verdi.