Haber Merkezi / Gençlik ve Spor Bakanlığından edinilen bilgiye göre; Gençlik Kampları gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir. 12-22 yaş grupları için düzenlenen gençlik kamplarına katılım sağlayan tüm gençlerimiz ücretsiz faydalanmaktadır. Söz konusu yaş aralığı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 12-25 olarak güncellenmiştir. 2021 yılında toplam 40 kamp tesisinde gençlere kendilerini geliştirme ve birbirleriyle kaynaşma imkanı sunulmaktadır. Gençlik Kamplarının amacı ise; maddi imkanı kısıtlı gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel, bedensel gelişimlerini sağlamak ve serbest zamanlarını en uygun şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak. Gençlere özgüven duygusu ve planlı yaşam alışkanlığı kazanımı konusunda destek olmak. Gençlerin sporun çeşitli duygularıyla tanışmasına katkı sağlamak. Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunmak. Gençlerin milli ve manevi değerler ile etik ve insani değerler konusunda farkındalığını arttırmak. Kültürlerarası farklılıkların zengin olduğu bilincini arttırmak. Yaz Dönemi Gençlik Kamp başvuruları ise, 26 Temmuz'a kadar gencizbiz.gsb.gov.tr veya E-Devlet aracılığıyla elektronik başvuru yoluyla yapılmaktadır. Elektronik başvuru yapma imkanı bulunmayan gençlerin Gençlik Merkezlerine gitmeleri halinde, bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılmaktadır. 2021 yılında 75.000 gencimizin yararlanması planlanmaktadır. Kamplarımız ücretsiz olup katılacakların ulaşım dahil tüm ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanıyor. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de veriliyor. Kamplarda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılmaktadır. Bir kamp dönemi 6 gündür. Çadır kampı dönemi ise 4 gündür. Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak olup, ulaşım ücretleri ise, Bakanlık tarafından karşılanıyor. Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençler başvurmaları halinde gençlik kamplarına doğrudan atanmaktadır. Aile gelir düzeyi düşük olan, derslerinde başarılı olarak takdir belgesi alan, kamplara katılmak amacıyla 3 yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayan gençlere öncelik veriliyor.

Ahi Evran Gençlik Kampımızda 4. dönem misafirlerimizi ağırlıyoruz

Ahi Evran Gençlik Kampı yetkililerinden yapılan açıklamada; 'Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gelişimini sağlayan Türkiye'nin önde gelen kamplarından Ahi Evran Gençlik Kampı, gençleri ağırlamaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Ahi Evran Gençlik Kampına, Türkiye'nin farklı illerinden gelen yaklaşık 200 genç, kültürel ve sportif faaliyetler yürütüyor. Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki kamp merkezinde 12 dönem halinde gerçekleştirilecek kamp faaliyetleri, Eylül'de sona erecek. Bu sene yeni normalleşme vesilesiyle kampımızda Haziran ayının 21'inde 40 genç Şanlıurfa'dan olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden gençlerimizi ağırlamaya başladık. Bir dönemde en az 200 öğrencimizi kampımızda misafir ediyoruz. 12 dönem olarak gerçekleşecek Ahi Evran Kampımızda yıl sonunda 2 bin 500 öğrencimizi Ahi Evran şehrinde ağırlamış, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sağlamış olacağız' ifadelerine yer verildi.

Son yıllarda 10 binin üzerinde gencimizi misafir ettik

'Kampın kurulduğu yıldan itibaren Edirne'den Kars'a binlerce öğrenciyi ağırladıklarını belirten Ahi Evran Gençlik Kampı yetkilileri, '-Bir kardeşlik iklimi- olan kamplarımızda okçuluktan ebru sanatlarına, atölyelerde yapılan çalışmalardan futbol, basketbol, bisiklet, tırmanış parkurlarına kadar öğrenciler mutlu bir şekilde kendilerini geliştirtirmekte, akşamları düzenledikleri etkinliklerde, konserlerde ve kamp ateşleriyle unutulmayacak anılar, dostluklar ve arkadaşlıklar edinerek şehirden ayrılmaktadırlar. Kampa gelen gençler, Kırşehir'in tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret etmektedirler. Öğrencilerimizin şehrimizin kültürel ve tarihi dokularını tanımalarına çalışıyoruz. Japon Bahçesi'nden başlamak üzere Kaman'daki Müzemizi, Ahi Evran Veli Türbesi, Cacabey Medresesi'ni turlar halinde geziyorlar. Ahilik şehrinin manevi ikliminden bilgiler edinmelerini sağlıyoruz' dedi.

Kamp Aktiviteleri

Gençlik Kamplarında badminton, aqua park, yat gezisi, sokak oyunları, sosyal ve kültürel gezi ve aktiviteler, tiyatro, müzik, voleybol, basketbol, futbol, kitap okuma, halk oyunları, el sanatları, tırmanma duvarı, yüksek ip parkuru, flyfox, macera parkuru, paintball, kano, dağ bisikleti, Oryantiring, okçuluk, at biniciliği, mini golf, rafting vb. aktiviteler yer almaktadır.

Kamplarda ayrıca; Milli Manevi Değerler, Vatan ve Millet Sevgisi, Yakın Tarih ve Sanat Tarihi, Etik ve İnsani Değerler, Kişisel Gelişim Seminerleri, İletişim, Manevi Duygular, Türk Müziği, Türk Halk Müziği, Kariyer Planlaması ve Diksiyon Eğitimi konulu seminerler veriliyor.