AA / Platform Başkanı Osman Gerem, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı dolayısıyla Afrika ülkelerinden Somali'de yardım faaliyetlerinde bulunduklarını anımsattı.
Somali'de, kurban eti dağıtmak için bir kampta hafızlık yapan öğrencileri ziyaret ettiklerini belirten Gerem, çocuk hafızların talebi doğrultusunda Kur'an-ı Kerim desteğinde bulunmak için platform olarak karar aldıklarını aktardı.
Hayırseverlerin desteğiyle kısa sürede önemli bir bağış topladıklarını vurgulayan Gerem, şunları kaydetti:
'Şanlıurfa'da 'Hediyeleşmek sünnettir, bir Kur'an-ı Kerim hediyeniz olsun' sloganıyla yaklaşık 2 ay önce kampanya başlattık. 9 bin civarında Kur'an-ı Kerim bağışı topladık bu ay içerisinde yardımımızı Somali'deki din kardeşlerimize ulaştırmayı planlıyoruz. Kampanya kapsamında bin bağışı daha ihtiyaç duyuyoruz. Şimdiye kadar katkı yapanlardan ve yapmayı düşünenlerden Allah razı olsun. Banka üzerinden bağış yapmak isteyen vatandaşlar, Türkiye Finans Katılım Bankası İban Numarası: TR 380020600055034166160001 Şanlıurfa Merkez Şube Hesap: 3416616-1 numaralı hesaba yapabilirler.'
Gerem, kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşların Kur'an-ı Kerim bedeli olarak 15 lira yardımda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.
Platform, başta Suriye ve Irak olmak üzere çeşitli Afrika ülkelerindeki mazlum ve mağdurlara yönelik çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunuyor.