Seyfullah POLAT/ Şanlıurfa için en önemli yatırımlardan birisi olarak kabul edilen, günlük 145 bin m3'lük su arıtma kapasitesinin yanı sıra organik gübre ve günlük 2 bin haneye yetecek ölçüde elektrik üretme kapasitesine sahip Şanlıurfa Atık Su Tesisi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Şanlıurfa'nın 2045 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak
165 bin m2 alan üzerinde kurulu olan, 35 Milyon Euro bedeli bulunan tesisin açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 3 yıl önce yapımına başlanan tesisin bugün hizmete alımını gerçekleştirdiklerini belirterek; GAP'ın Başkenti Şanlıurfa'da insanımızın sağlığını korumak, bereketli Harran Ovasını korumak, çevreyi koruma ve tasarruf yapmak adına Şanlıurfa için temelini attığımız bu büyük ve önemli tesisin hizmete açılmasını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesisin açılması ile birlikte atık sularımız en modern teknoloji ile temizlenerek tekrar tarımsal sulamada kullanılmak üzere Harran Ovasına bırakılacak hem de bu tesiste üretilecek organik gübre de çiftçimize ücretsiz dağıtılacak hem de tesisimiz enerji üreterek büyük ölçüde tasarruf sağlanacak' diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Şanlıurfa'nın atık sularının tesise taşımak için 21,5 km'lik dev isale hattı döşendiğinin altını çizen Nihat çiftçi eski para ile 190 Trilyon TL'ye mal olana tesisin Biyogaz depolama tesisleri, Havalandırma Havuzları, Ön ve son çökeltim havuzları ile Şanlıurfa Atık Su Tesislerinin Avrupa ve Türkiye'de ki en büyük Atık Su Tesislerinden birisi olduğunu belirterek; AK Partili Belediyeler artık Türkiye'nin her tarafında günlük belediye hizmetlerinin ötesine geçerek hizmet verdikleri şehirlerde geleceği inşa etmektedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de Şanlıurfa'da yaptığı hizmetler ile AK Parti Belediyeciliğinin örnek Belediyelerinden birisi olmuştur' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi tören ile açacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konuşmasından ardından katılımcılar tarafından tesis gezilerek tesis yetkilileri tarafından davetlilere teknik bilgi verildi. Hizmet vermeye ve atık su arıtmaya başlayan tesisin resmi açılışı ise önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'ya gelmesi beklenen Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.