Haber Merkezi / "Göbeklitepe'yi gördünüz mü?" sloganı ile metropol kentlerde başlatılan tanıtım kampanyası, farklı tanıtım mecralarına yayılarak devam edecek. Kullanılan mecralarda "Daha Eskisi Yok" başlığı ile sunulan bir tanıtım filmi de karekod uygulaması ile meraklılarına hem Şanlıurfa, hem de Göbeklitepe ile ilgili bilgiler sunuyor.

"GÖBEKLİTEPE'Yİ GÖRDÜNÜZ MÜ?"
Metropollerin en yoğun güzergahları olarak kabul gören havaalanları istikametinde gerçekleştirilen tanıtım çalışması kilometrelerce devam eden hat boyunca seyahat eden herkesin Şanlıurfa ve Göbeklitepe'den haberdar olmasını sağlayacak. Göbeklitepe adına bugüne kadar yapılan en büyük farkındalık çalışmalarından biri olan "Göbeklitepe'yi gördünüz mü?" başlıklı tanıtım çalışmasının ileriki dönemlerde devam eden başka çalışmalarla; yurt içi ve yurt dışı platformlara yayılması planlanıyor.

DEMİRKOL'UN TALEBİ YANIT BULMUŞTU
Göbeklitepe'nin tanıtımına özel olarak önem vererek hassasiyet gösteren Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol daha önce de, bu anlamda bir çok çalışmaya imza atmıştı. Bunlardan biri de Göbeklitepe isminin THY'nin uluslararası uçuşlar yapan bir uçağına verilmesi ile ilgili oldu. Demirkol'un bu talebi kısa sürede yanıt bularak, Göbeklitepe uçağı seferlerine başlamıştı.


HALİLİYE BELEDİYESİ GÖBEKLİTEPE İÇİN NELER YAPTI?
Haliliye Belediyesi'nin Göbeklitepe'nin tanıtımı için yaptığı diğer bazı faaliyetler ise şöyle:
- Dünya kültür ve turizm mecrasında giderek önemli bir tarih ve kültür merkezi haline gelen, son Davos Toplantısı'nda da tanıtımı yapılan Göbeklitepe ve Şanlıurfa'yı ülkez ve dünya çapında tanıtmayı hedefleyen Haliliye Belediyesi, Göbeklitepe Film Festivali'ni kente kazandırdı. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve ekibinin haklı gururu haline gelen festival için farklı kentlerden alanında uzman birçok isim de Şanlıurfa'da festival kapsamında konuk edildi. Göbeklitepe gezisi ile konuklara Göbeklitepe ise ayrıca tanıtıldı.
-Haliliye Belediyesi, 'Dağ Bisikletçileri Yarışları' için Şanlıurfa Etabı organize ederek, etaba katılan sporcuların Göbeklitepe'de de pedal çevirmesi sağlandı.
-Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na bağlı 250 basın mensubuna Şanlıurfa kültürü anlatılarak, Göbeklitepe gezisi düzenlendi.
-Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sevgi Evleri'nde yaşayan çocuklar ile birlikte Göbeklitepe'yi gezdi, çocuklar burada gökyüzüne uçurtmaları ile renk kattı.
-Türkiye Muay Thai Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonası final müsabakaları Haliliye Belediyesi'nin sponsorluğunda Şanlıurfa'da yapıldı. Final müsabakaları öncesi Haliliye Belediyesi şampiyonaya katılan hakem, antrenör ve sporcuları, tarihin bilinen en eski kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe'yi gezdirdi.