Yüksel Polat

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından koordine edilen ve İlçelerin turizm potansiyellerine yönelik yapılan Turizm Eylem Planı çalıştayının Harran İlçesi programı gerçekleştirildi. Çalıştaya katılan katılımcılar Harran'ın konaklama gün sayısın arttırılmalı için gerekli çalışmaların yapılması hususunda mutabık kaldı.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından ilçelerin turizm potansiyeline yönelik uzun süren saha araştırmaları ve çalışmalar neticesinde ortaya koyduğu raporların ışığında düzenlediği Turizm Eylem Planı çalıştaylarının beşinci durağı Harran Evleri, Harran Kalesi, İmam Bakır Türbesi, Şuayip Şehri gibi tarihi ve kültürel eserlere, Tek Tek Dağları gibi jeopark alanlarına sahip Şanlıurfa ve Göbeklitepe'den sonra en çok turistin uğradığı Harran İlçesi oldu.

Harran Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezinde , Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, Harran Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Geyik, Harran Belediyesi Fen İşleri Müdürü Halil Sade, H. Ü. Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Harran Kazı Alanı Başkanı Pro. Dr. Mehmet Önal, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aykut Hakan Kutluhan H.Ü. Turizm ve Otelcilik Bölümü Öğretim Görevlisi ve ŞURO Yönetim Kurulu Üyesi Merve Ofluoğlu, H.Ü. Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Kula Jeopark Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Aytaç Şanlıurfa turizmi Geliştirme Dernek Başkanı Hacı birsen, H.Ü. Arkeoloji Bölümünden Araştırma Görevlisi Muharrem Oral, Harran Kaymakamlığı, GAP İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı gibi kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Harran'ın tarihi dokusu korunmalı, var olan değerler ortaya çıkartılmalı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, kurumları ve İlçelere yönelik gerçekleştirdikleri Turizm Eylem Planı hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra; İlçelerimize yönelik hazırladığımız Turizm Eylem Planları çerçevesinde Harran İlçemize yönelik uzun süren saha çalışmaları gerçekleştirdik. Harran sahip olduğu bir tarihi ve kültürel değerler ile güçlü bir turizm potansiyeline sahip bir ilçemiz ve bu potansiyelin her geçen gün işlenmesi ile birlikte daha çok ilgi çeken önemli bir turizm merkezimiz. Turizm A.Ş.'nin ortaklarından olan Harran Kaymakamlığı, Harran Belediyesi ve paydaş diğer kurumlarımız işbirliği ile yapılacak çalışmalar ile Harran ilçemizin tarihi dokusunu koruyarak ve var olan değerleri gün yüzüne çıkartarak Harran'ın turizmden elde ettiği geliri arttırmamız lazım' dedi.

Harran'a gelen turist burada daha çok kalmalı, geceleme gün sayısını arttırmalıyız.

Harran İlçesinin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra turizme katkı yapabilecek değerlerine ve yeni tur rotalarına ilişkin yapılan detaylı sunumun ardından söz alan katılımcılar yaptıkları açıklamada Harran'ın Şanlıurfa ve Göbeklitepe'den sonra en çok ziyaret edilen turizm noktası olduğunu altını çizerek; Harran bir çok değere sahip. Ulucami, Kale, Kümbet Evler, İmam Bakır Makamı gibi bir çok değere sahip. Yapılan kazı restorasyon ve düzenlemeler ile daha da çok ziyaretçiyi ağırlamaya başladı. Yapılacak diğer düzenlemeler ile gelen misafirleri Harran'da daha fazla kalmasını sağlamamız gerekiyor' diyerek gördükleri eksiklileri dile getirerek çözüm önerilerini sundular.

Toplantı sonrası gazetemize açıklamada bulunan katılımcılar ilçeler yönelik Turizm Eylem Planı çalıştaylarının önemli bir çalışmanın ürünü olduğunu ve gelecek yıllara ilişkin önemli planlamalar içerdiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.