İLKHA/ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Organik Tarım, Tarımsal Altyapının Geliştirilmesi, Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi, Tarımsal Eğitim ve Yayım' programları kapsamında; 2021 yılı için Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek olan proje ve faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı, GAP İdaresi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Şanlıurfa'da, GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz başkanlığında yapılan toplantıya, İdare Bölge Müdürü Hasan Kılıç, idare yetkilileri, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ve İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asım Şen katıldı.

'Siirt son yıllarda idaremize en çok proje veren illerimizden biridir'
GAP İdaresi Başkanlığı kurulduğu tarihten itibaren bölge illerine sağladığı kaynaklarla desteklendiğini ve bölge illerde başarılı projeler uygulandığını ifade eden Açıkgöz, 'Siirt, fıstıkçılık, arıcılık ve küçükbaş konularında yıllar içinde başarılı projeleri uygulamış tarım ve hayvancılık alanında potansiyeli olan önemli bir ilimizdir. Siirt son yıllarda idaremize en çok proje veren illerimizden biridir. 2021 yılında idaremiz işbirliğinde yürütülecek projelerin genel çerçevelerini görüşmek üzere yapacağımız toplantının faydalı geçmesini temenni ediyorum.'' dedi.
'Son 2 yılda GAP idaresi
tarafından 7,5 milyon TL tutarında 19 projemiz desteklenmiştir'
Yerel kaynaklarla desteklenen projelerle 40 bin dekar civarında olan fıstık arazisinin 320 bin dekara, 10 bin civarında olan kovan sayısının ise 160 bine ulaştığını belirten Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, 'Son 2 yılda GAP İdaresi Başkanlığımız tarafından 7,5 milyon TL tutarında 19 projemiz desteklenmiştir. 2021 yılında da verimliliğin arttırılmasına yönelik projelerimizin idaremiz tarafından destekleneceğini ümit ediyoruz. Devlet kaynaklarımızın verimliliği en üst düzeyde arttıracak projelerde kullanılması için idaremizle başarılı çalışmalar yapıyoruz. Başkanımıza ve yetkililerimize sağladıkları destekten dolayı teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.
İl Müdürü Ergün Demirhan toplantı sonrası GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz'ü makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı dileklerini iletti.