İshak POLAT / Eğitimdeki başarılarının yanı sıra bilim, spor, edebiyat gibi bir çok alanda güzel başarılara imza atan Emine Göncü Anadolu Lisesi öğrencileri güzel bir etkinliğe daha imza attı. 29 Nisan 2016 Cuma günü Esentepe'de bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda " Sıradan Nağmeler" adı altında şiir ve müzik dinletisi programı düzenleyen öğrenciler kendi yazdıkları şiirlerin yanı sıra Türk Edebiyatının ünlü şairlerinin dizelerini okudular. Okul Müdürü Tahir Tardu, Müdür Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velilerinin yanı sıra çeşitli STK temsilcilerinin salonu tamamen doldurduğu gecede geleceğin sanatçılarının performansları salondan bol bol alkış aldı.
Okulun Müzik öğretmeni Hidayet Direkli Kaça, Biyoloji öğretmeni Burhan Berber'inde aralarında bulunduğu müzik korosunun seslendirdiği bir birinden güzel türkülerin yanı sıra öğrenciler ve Dil ve Anlatım Öğretmeni Yasin Yaşuk edebiyat dünyasının ünlü şairlerinin dizelerinden şiirler okudular. Seyircilerden bol bol alkış alan geleceğin sanatçılarının yanı sıra Gecede özellikle müzik öğretmeni Hidayet Dirkeli Kaça'nın seslendirdiği türkülerin yanı sıra Biyoloji öğretmeni Burhan Berber'in bağlama performansı ve Dil ve Anlatım Öğretmeni Yasin Yaşuk'un seslendirdiği " Ben Öğretmenim" ile " Tahir ve Zühre" şiiri izleyicilerden bolca alkış aldı. İlahilerin yanı sıra semazen gösterisine de imza atan öğrencileri kendilerini seyretmeye gelen velilerin de duygulu anlar yaşamasına neden oldu.
Yaklaşık iki saat süren " Sıradan Nağmeler" adlı sanat gecesinin sonunda bir konuşma yapan okul Müdürü Tahir Tardu etkinlikten dolayı emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek; " Sırdan Nağmeler" sanata gecesi nedeni ile bizleri bir araya getiren ve bizlere böylesi güzel bir sanat gecesi geçiren tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sanat ve edebiyata dokunmayan bir eğitim eksik bir eğitimdir. Bizler de eğitimci olarak mümkün mertebe öğrencilerimizin sanat ve edebiyatın her hangi bir dalı ile meşgul olmasını diliyoruz ve bunun için gayret sarfediyoruz. İnşallah bu öğrencilerimizden geleceğin sanatçıları, şairlere çıkacaktır" dedi
Geceye katılan başta öğrenci velileri olmak üzere diğer katılımcılarda kendilerine dolu dolu müzik ve şiir gecesi yaşattıkları için başta EGAL Yöneticileri olmak üzere emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek bu tür etkinlerin sayısın artırılması ve daha sık yapılması dileklerini ifade ettiler.