AA / Siverek ilçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Karakoyun İlkokulunda görevli müdür yardımcısı Fatih Yaşa, İstanbul'daki Enka Lisesi idarecileriyle iletişime geçerek öğrencileri için yardım talebinde bulundu.
Bu talep üzerine Enka Lisesinde öğrenci ve öğretmenlerin de katkı verdiği kampanyayla Karakoyun İlkokulu'ndaki 210 öğrenci için bot ve mont temin edildi.
Hediyelerini paketleyen Enka Lisesi öğrencileri, bu malzemeleri Karakoyun İlkokulunu ziyaret eden öğretmenleriyle Siverek'teki kardeşlerine ulaştırdı.
Karakoyun İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatih Yaşa, okulda bu yıl göreve başladığını ve öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için ilk önce Maya Vakfı ile irtibata geçtiğini, bu vakfın yönlendirmesiyle de Enka Lisesi ile konuyu görüştüğünü anlatarak, 'Enka Lisesinden bir öğrenci aracılığıyla başlatılan kampanya sonrası öğrencilerimize yönelik bazı hediyeler gönderildi. Öğrencilerimiz gelen yardımlar dolayısıyla çok mutlu oldu.' dedi.
Hediyeleri ulaştıran Enka Lisesi öğretmeni Filiz Poyraz da kampanyayı öğrencilerle birlikte yürüttüklerini, kampanyaya bazı dizilerden de destek verdiğini söyledi.