Seyfullah POLAT / Hasan El Berri Başkanlığında Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'ı ziyaret eden Suriyeli Öğretmenler Sendikası; Urfa'daki 500 bine yakın Suriyeli misafir adına 'YemyeşilUrfa' kampanyasına destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

URFA HALKINA MÜTEŞEKKİRİZ
Konuşmasına; Şanlıurfa'daki Ensarlık şuurunun yüceliğine değinerek başlayan Suriyeli Öğretmenler Sendikası Başkanı Hasan El Berri, 'Baskı, zulüm ve kaos ortamından hicret ederek sığındığımız Şanlıurfa'da; tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir ev sahipliği ile karşılaştık. Şanlıurfa halkı 500 bine yakın Suriyeliye, Ensarlık şuuruyla kapılarını açtı. Provakatif münferit hadiselerde dahi soğukkanlılıklarını koruyarak, bu şehirde yaşayan tüm Suriyelileri aynı kefeye koymadılar. Bu vesileyle 9. yılına yaklaşan Suriye iç savaşı süresince bizlere hiçbir menfaat gözetmeksizin kapılarını açan Şanlıurfa halkına şükranlarımızı sunuyoruz' diyerek Urfa halkının yüce gönüllülüğüne vurgu yaptı.

'YEMYEŞİLURFA' KAMPANYASINA BİZLER DE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Suriyeli eğitimciler olarak, şehre katkı sağlayan her türlü sosyal projede yer almak istediklerini ifade eden Berri, 'Başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere bütün Suriyelilerin kardeşlik, komşuluk ve sarsılmaz dostluğumuzun anısı olarak her türlü sosyal projeye katkı sunmaya hazırız. Urfalı dostlarımızdan böyle bir ağaçlandırma çalışması olduğunu öğrendik. Kendi aramızda nasıl katkı sunabileceğimizi düşündük ve istişarelerde bulunmak için dostlarımızın kapısını çaldık. Kardeşliğimizin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bize uzatmış olduğu şefkat eline duyduğumuz minnetin birer nişanesi olacak şekilde ağaçlandırma çalışmalarında görev almaya hazırız' diye konuştu.

SURİYELİ DOSTLARIMIZIN BU KAMPANYADA YER ALMASINDAN MUTLULUK DUYARIZ
Suriyeli Eğitimcileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ŞGB Başkanı ve Yemyeşil Urfa Platformu Üyesi Veysel Polat, 'Suriyeli dostlarımızın böyle bir istekle bizleri ziyaret etmeleri bizleri çok mutlu etti. Bizler aynı coğrafyanın aynı kaderini paylaşan insanlar olarak, benzer yarınlara adım atıyoruz. Suriye'de devam eden iç savaşın öncesinde, 2011 yılında Suriyeli aydınlarla birlikte 'Süleyman Şah Dostluk Parkı' nı Suruç İlçemize kazandırmıştık. O gün Suriye'den gelen heyetlerle birlikte bu güzel parkı ağaçlandırıp örnek bir projeye imza atmıştık.
Aradan geçen zaman içinde ülkemize sığınan muhacirler, 8 dönümlük bir alanda yer alan bu parkta da geçici olarak misafir oldu. İnşallah kısa bir zamanda Suriyeli kardeşlerimiz bu mahzun durumdan kurtulup topraklarına geri kavuşacak ve biz onları kendi topraklarında ziyaret edeceğiz. O günlere ulaşana kadar da Şanlıurfa'da yapılacak olan sosyal projelerde yer almaları için, bizler de elimizden gelen katkıyı sunacağız' diyerek 'YemyeşilUrfa' kampanyasına katılımlarını önemsediğini sözlerine ekledi.