Hacer Aşit

Şanlıurfa Zeytin Dalı Eğitim Kampüsünde Şanlıurfa Fen Lisesinin koordinatörlüğünde hazırlanan 'Haydi sen de konuş' isimli münazara yarışması 9 okulun katılımıyla gerçekleştirildi. Münazara Yarışmasında 'Teknolojinin Ülkenin Gelişmesinde Büyük Katkısı Vardır' tezi ile Şanlıurfa sosyal Bilimler Lisesi birinci oldu.

Şanlıurfa fen lisesi, ÇEAŞ Anadolu Lisesi Şanlıurfa Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen 'Haydi sen de konuş' adlı 9 okulun katılımı yapılan münazara yarışması finali gerçekleştirildi. Finale kalan Yahya Kemal Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi'nin öğrencilerinin münazarası sonunda Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri 'Teknolojinin Ülkenin Gelişmesinde Büyük Katkısı Vardır' tezi konusunda iyi bir savunma yaparak birinci oldu. Şanlıurfa İl milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Burhan Dağtekin, Şube Müdürü Mahmut Yağmurlu, Şube müdürü Fehmi Göv'ün yanı sıra yarışmaya katılan Okul Müdürleri ve öğretmenlerin yanı sıra öğrencilerin katıldığı münazara yarışmanda birinci seçilen Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi 400 TL'lik para ödülü ile ödüllendirilirken öğrencilere ise madalya ve katılım belgesi verildi.

Yarışmada öğrencileri birincilik ödülünü alan Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ali Tutluoğlu yaptığı açıklamada; ' Biz öğrencilerimizin hem Ruhen hem bedenen gelişmesi için çalışıyoruz ve geleceğe hazırlıyoruz. Okulumuzda sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ile birlikte Sosyal Bilimler Lisesi'nin adına yakışır bir şekilde okulumuzu en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizle beraber öğrencilerimizin bu başarısı tesadüfi değil çünkü çocuklarımız 3 aydır bu yarışmaya hazırlanıyorlar ve gerçekten hem okuyarak hem çalışarak hem gözlemleyerek hem sentez yaparak bu münazara yarışmasında büyük bir gayret ile çalışarak finale kalmış oldular. Finalde de çok güzel bir savunma yaparak teknolojinin gerekliliğiyle ile ilgili ülkemizde ne kadar katkısı olduğunu söyleyerek çocuklarımız güzel bir savunmayla 1. Olmuş oldu. Onun için öncelikle bu yarışmayı hazırlayan Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü ve yarışmanın koordinatörü Rıza Yıldızbakan hocamıza, jüri üyelerimize, bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan ve destekleyen Şube Müdürlerimize ve bu yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum' diyerek okullarına birincilik ödülünü getiren Öğrencilerini , Okul hocası İsmail Akbulut'u ayrıca tebrik etti.