İLKHA/ Akçakale'ye bağlı bir köyde dolandırıcılık yaptıklarını belirtilen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.
Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kendilerini polis, savcı, hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran 3 kişilik grubun tespit edildiği yapılan baskında çok sayıda suçta kullanılan ve Suriye Vatandaşlarının üstlerine kayıtlı GSM hatları ve telefonların ele geçirildiği belirtildi.
Yapılan operasyonlarda, şüphelilerin evinde ele geçirilen bilgisayarda çok sayıda vatandaşın adres ve kimlik bilgilerinin yer aldığı programın tespit edildiği, aynı adreste yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu hapların ele geçirildiği bildirildi. Ayrıca aramada, profesyonel dürbün ve 9 MM çapında ruhsatsız silahın da aramada ele geçirildiği kaydedildi.
İsmi açıklanmayan bir kadının yaklaşık 80 bin TL parasını dolandıran, T.Y., Y. E. ve A.Y. isimli şüphelilerin gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerin ardından adliye ye çıkarıldı. A.Y. Adli Kontrol Şartıyla serbest kalırken, T.Y. ve Y.E. isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.