İLKHA/ Şanlıurfa'da 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı bugün öğrencilere dağıtılan karnelerle sona erdi.
İl merkezinde Suriyeli öğrencilerle birlikte 851 bin 300 öğrenci karne alarak yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: '2018-2019 eğitim öğretim yılı Şanlıurfa için oldukça başarılı ve verimli bir yıl olmuştur. Eğitim alanında birçok yeniliğin ve değişimlerin olduğu Şanlıurfa'mızda bir eğitim öğretim yılını daha huzurla tamamlamış olmamın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ilimizde karnelerini alacak olan 851 bin 303 öğrencimizin karne heyecanlarına yürekten katılıyor geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için büyük bir özveri ile çalışan kıymetli meslektaşlarımıza ve bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm velilerimize ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.'
Mesajında öğrencileri yetiştirmek için özveriyle çalışan öğretmenlere teşekkür eden Turan, 'Geleceğimizi şekillendirecek olan evlatlarımızı çağın gereklerine uygun yetiştirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da özverili bir şekilde çalıştınız. Öğretmenlik bir meslek sahibi olmaktan öte çok ciddi ve büyük bir sorumluluk gerektirmektedir. Ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak olan yeni nesillerimizin yetişmesinde en büyük güç sahibi şüphesiz sizlersiniz. Nesillerimizi yetiştirmek için özveri ile yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı ve azminizi takdir ediyor gayretlerinizi yürekten destekliyorum. Öğretmen olarak bizler kendimizi sürekli geliştirmeli, yenilemeli ve güncel bilgilerle geliştirmeliyiz. Tatil bizler için de bu anlamda bir fırsat sunmaktadır. Eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için göstermiş olduğunuz tüm gayretlerden dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyor, Yeni eğitim öğretim yılında yepyeni projelerde birlikte çalışmak ümidiyle sizlere iyi tatiller diliyorum.' ifadelerini kullandı.
Mesajında tatillerin sadece dinlenmek anlamına gelmediğini öğrencilere hatırlatan Turan, 'Emeklerinizin karşılığı olarak karnelerinizi alacağınız bugünde sizlerle birlikte aynı heyecanı yaşıyorum. Karnelerinizdeki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için önemli ve ayrı birer değersiniz. Tatillerde dinlenmek elbette önemlidir ancak unutulmamalıdır ki dinlenmek sadece zamanı boşa geçirmek demek değildir. Tatil süresince sizi hem dinlendirecek hem eğlendirecek hem de eğlendirirken öğretecek birçok faaliyet içinde bulunmanız önemlidir. Tatilinizi iyi değerlendirmeli ve kendi iç dünyanızı zenginleştirecek etkinliklerde yer almalısınız. Hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavına girecek tüm öğrencilerimize de bu vesile ile başarılar diliyorum.' şeklinde konuştu.
Mesajında son olarak anne babalara seslenen Turan, 'Yoğun geçen bir eğitim öğretim yılı boyunca bizlere her zaman destek olduğunuz ve bu süreçte bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Evlatlarımızın akademik anlamda başarılı bir öğrenci olmaları kadar nitelikli ve ahlaklı bir insan olarak yetişmesi de bizim için son derece önemlidir. Karneler çocuklarımızın başarı ya da başarısızlık göstergesi değil, onların derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belgedir. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmamalı, süreç odaklı düşünüp sevinci de hüznü de onlarla beraber paylaşmalıyız. Çocuklarınızla birlikte eğlenceli ve sağlıklı bir tatil geçirmenizi diliyorum.' dedi.
Şanlıurfa Bahçelievler Mahallesinde bulunan Cengiz Topel İlkokulu'nda düzenlenen karne töreninde ise Okul Müdürü Murat Altundağ birinci sınıfların karne törenine katılarak öğrencilerin yaz tatiline nasıl değerlendirmesi ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
2019-2020 Eğitim Öğretim yılını 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak.