Yüksel Polat

Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi kapsamında üç gün sürecek ' Şanlıurfa turizminin Temel Sorunlarının Analiz Edilmesi ve Çözüm Önerileri' eğitim çalışması başladı.

Avrupa Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 206 yılında başlatılan Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi kapsamında yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında Hilton Otelinde düzenlenen ve üç gün sürecek olan ' Şanlıurfa turizminin Temel Sorunlarının Analiz Edilmesi ve Çözüm Önerileri' eğitim çalışması Şanlıurfa'da turizm alanında faaliyet gösteren firma, STK ve Akademisyenlerin katılımı ile başladı.

9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Özkan Tütüncü'nün sunumu ve moderetörlüğünde başlayan eğitim çalışmasında katılımcılar tarafından Şanlıurfa turizminin olumlu ve olumsuz yönelir ortaya konularak çözüm önerilerin sunuldu. Eğitim çalışması hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Prof. Dr. Özkan Tütüncü sürdürülebilir bir turizm için bu tür eğitim ve araştırma çalışmalarının önemine vurgu yaparak; ' Bu çalışma yürüttüğümüz projenin küçük bir adımı. Bu projenin başka adımları da var. Önümüzdeki süreçte turizmin sürdürülebilir hale getirilmesi için bu temel adımların güçlendirilmesi ve daha da önemlisi Şanlıurfalıların bu projeye sahip çıkması gerekiyor. Şanlıurfa'da turizmin gelişmesi isteniyorsa kişilerin eğitimine büyük önem vermek gerekiyor. İşte bu tür eğitim çalışmaları da turizm için önemli bir yer tutuyor' diyerek Proje kapsamında Türkiye çapında 7-8 ilde ve yurtdışında yürüttüklerini dile getirdi.

Proje Koordinatörlerinden, Harran Üniversitesi Turizm Bölümü Öğretim Görevlisi ve ŞURO Genel Sekreteri Merve Ofluoğlu'da yaptığı açıklamada projenin yerel paydaşları arasında Harran Üniversitesi, Karacadağ kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyelerinin de olduğunu belirterek; ' Proje kapsamında eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda turizm paydaşı bir çok işletme temsilcisi ve çalışanlarına, 15 Kamu Kurum ve Kuruluş personeline, ortaokul öğrencilerine turizm ile ilgili farkındalık ve iletişim eğitimi verildi. Bugün yaptığımız eğitim işletme sahiplerine yönelik bir çalışma. Amacımız Şanlıurfa turizminin olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya çıkartarak raporlandırmaktır. Bu raporlar aynı zamanda Şanlıurfa Turizm Master Planında da yer alacaktır' dedi.

Sorumuz üzerine Yerel Medya mensuplarına yönelik bir turizm farkındalık ve turizm haberciliği eğitim çalışmasının güzel olacağını belirten Merve Ofluoğlu; Yerel medya turizmin tanıtılmasında ve algı oluşturulmasında en önemli unsurlardan birisidir. Dolayısı ile basın mensuplarına yönelik böyle bir çalışmayı yapmaktan mutluluk duyarız' diyerek talep gelmesi halinde böyle bir çalışmayı da hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Eğitim çalışmasına katılan İşletme ve STK temsilcileri de güzel bir ortamda Şanlıurfa turizmine yönelik düşüncelerini dile getirme fırsatın yakaladıklarını belirterek eğitim çalışmasından dolayı organizatörlere ve emeği geçenlere teşekkür ederek üç günlük eğitimi çalışmasına devam edeceklerini dile getirdiler.