İLKHA/ Şanlıurfa'da buzlanma nedeniyle meydana gelen kazalar artıyor. Buzlanan yolda virajı alamayan 2 otomobil kaza yaptı, bir kişi yaralandı.

Bir otomobil 3 metre yükseklikten dereye, diğer bir otomobil ise şarampole yuvarlanarak kaza yaptı.
Kaza, sabah saatlerinde ilçe merkezine 36 kilometre uzaklıkta bulunan Narlıkaya (Qatine) Mahallesi'nde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, Narlıkaya istikametinden şehir merkezine doğru seyir halinde bulunan Bahri K. idaresindeki 02 AH 474 plakalı otomobil, yol güzergahında oluşan buzlanmadan dolayı kayarak 3 metre yükseklikten dereye yuvarlandı. Kazada, otomobil içindeki bir kişi yaralandı.
Yaralı, çevredekilerin yardımıyla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Narlıkaya Mahallesi sakinleri yolda korkuluk olmamasından dolayı daha öncede benzer kazaların yaşandığını belirttiler.
Mahalle sakinlerinden Halil Gelan,'Bizim yolumuz asfalt olduğundan dolayı yola su akıyor ve bu yüzden buzlanma oluyor. Derenin yanında korkuluk olmadığı için bizim bir arabamız dereye uçtu. Allah'tan hayırlısı, ölü yok. Biz, yetkililere dememize rağmen bunun için önlem almadılar. Büyüklerimizden rica ediyoruz. Burası çok tehlikeli bir noktadır. Bu yolda gerekli önlemleri alsınlar.' dedi.
Buzlanmadan dolayı yaşanan diğer kazada ise ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Büyük Yakıtlı (Hop) Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Abdülkerim Y. idaresindeki 29 AAB 896 plakalı otomobil, kardan dolayı buz tutan yolda kayarak şarampole yuvarlandı. Sürücü, kazadan yara almadan kurtuldu.
Şarampole düşen otomobil çekici yardımıyla çıkartıldı.
Yetkililer ise yoğun yağışın olduğu ve buzlanmaların oluştuğu yollarda dikkatli olunması noktasında sürücülere uyarılarda bulunuyorlar.