İLKHA/ Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin Demirci Mahallesinde bir işletmeciye ait tavuk çiftliğinde kuş gribi vakası görüldü. Olayın ardından mahalle karantina altına alınırken Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri eşliğinde kanatlı hayvanların itlafına başlandı.
Tvuk çiftliği işletmecisi Halil Müjdeci, geçtiğimiz ay Diyarbakır'dan M.T isimli bir şahıstan yaklaşık 300 tavuk aldığını söyledi.
Aldığı tavukları kendi çiftliğine getirdiğini ve tavuklarda kısa bir süre sonra burun akıntısı gördüğünü aktaran Müjdeci, 'Bunun üzerine tavukları aldığım kişiyi aradım. Bana, tavuklara antibiyotik tedavisi uygulamamı söyledi. Bu arada da kendi tavuklarımı satmaya devam ettim. Samsun'dan bir kişiye sattığım tavukların da hastalandığını duydum. Yapılan araştırmalar ve alınan nümuneler sonucu tavukların kuş gribi olduğu anlaşıldı. Tavuklara antibiyotik tedavisi uyguladıktan sonra çiftliğimdeki tavukların da telef olduğunu gördüm. Durumu yetkililere bildirdim. Yetkililer gelip mahalleyi karantina altına alıp itlaf çalışmalarına başladı.' dedi.
Müjdeci, kuş gribi nedeniyle ailesinin de hastalanmasında endişe duyduğunu söyledi.