Yüksel POLAT / Bir ay önce sosyal medya üzerinde başlayan ve binlerce destekçiye ulaşan Şanlıurfa'nın Kurtuluşunun 100. Yılı münasebeti ile 100 Milyon Ağaç dikmeyi hedefleyen Yemyeşil Urfa Kampanyası'na destekler çığ gibi büyüyor.
Kampanya bir çok vatandaştan ve kurumdan destek görürken yaklaşık 700 bin öğrenci ile Türkiye'nin en çok öğrencisinin bulunduğu illerin başlarında gelen Şanlıurfa'da, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara yönelik yayınladığı mesaj ile kampanyaya destek verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 milyon ağaç hedefi
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer tarafından okul yöneticilerine gönderilen mesajda özetle ; Türkiye'nin yüz ölçümü olarak 8. Büyük ili olan ama orman varlıkları açısından çok zayıf olan Şanlıurfa'mızın ağaç ve orman varlığı açısından istenilen seviyeye gelmesi için toplumun her kesiminden destek gören ' Yemyeşil Urfa' kampanyasına Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde büyük bir heves ve inançla destekliyoruz. Bu amaçla bir yıl içerisinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ile birlikte 2 milyon ağaç dikmeyi hedefliyoruz.' Diyerek okul yöneticilerinden yapılması planlanan çalışmaları paylaştı.

Mehmet Sarmış: Eğitim camiasının bu katkısı takdire şayandır
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Yemyeşil Urfa' kampanyasına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Yemyeşil Urfa Platformu sözcüsü Mehmet Sarmış geçtiğimiz günlerde kampanya ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer'i ziyaret ettiklerini ve bilgilendirmede bulunarak destek beklediklerini belirterek ; Sağ olsunlar o ziyaretimizde Müdürümüz bize seve seve destek vereceklerini ifade etmişlerdi. 25 bini aşkın öğretmen ve 700 bin civarında öğrenci ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu kampanya verdiği destek gerçekten takdire şayandır. Hem ağaç dikimi hem de ağaç bilincinin yerleşmesi açısından okullarımızın atacağı adımlar hem bugün hem de geleceğimiz için çok büyük bir öneme sahiptir. Kampanyaya verdiği desteklerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın İsmail Yapıcıer'e öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz' dedi.