Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de düzenlenen mitinglerde halka hitap etti.

Erdoğan, Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın açılışını yaptıklarını hatırlatarak, bu hattın artık Halkalı'dan Sirkeci'ye, karşı taraftan da Haydarpaşa'ya kadar değil, Londra'dan Pekin'e, Pekin'den Londra'ya kadar uzadığını, Demir İpekyolu'nu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hep çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, 'İstanbul'un Anadolu yakasındaki en ucuyla, Avrupa yakasındaki en ucu arasını banliyö hattı aracılığıyla birleştirmiş olduk. Bu banliyö hattı boğazdan nasıl geçiyor? Tabii ki Marmaray ile geçiyor. Eskiden Haydarpaşa stop, Sirkeci stop. Şimdi bunları artık kaldırdık, kesintisiz bir şekilde birleştirmiş olduk.' dedi.

Yüksek hızlı trenlerin artık son durak olarak Pendik'te durmayacağını, Küçükçekmece'ye kadar geleceğini ifade eden Erdoğan, Londra'dan yola çıkan bir trenin bu hat ile Asya kıtasına geçeceğini, oradan Kars-Tiflis-Bakü hattı aracılığıyla Pekin'e kadar gideceğini belirtti.

Sadece İstanbul'un iki yakasını değil, dünyanın iki kıtasını da baştan başa raylı sistemle birbirine bağladıklarını vurgulayan Erdoğan, 'Çünkü Türkiye, dünya çapında projelere imza atan bir ülkedir. Çünkü Türkiye, dünyanın 10 ekonomisinden biri haline gelmeyi hedeflemiş bir ülkedir.' dedi.

'Saldırıyı, aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık'

Dün, Türkiye'nin 2018 yılı büyüme rakamının açıklandığını dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

'2018'in büyümesi, 2,6. Bu noktaya geldik. Devamlı bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Büyüme, bize yakışır. Özellikle 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki, tarih bugünleri yazdığında, gelecek nesiller yaşadıklarımızı daha iyi anlayacaklar. Geçtiğimiz ağustos ayında doğrudan ekonomimize yönelik, döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldık. Bu saldırıyı da, aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Tabi bu sebeple yılın dördüncü çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6. Bütün bunlarla beraber aynı dönemde bir ara 80 milyar dolar sınırına kadar gerileyen Merkez Bankası rezervimizi de yeniden 100 milyar doların üzerine çıkardık. Uluslararası doğrudan yatırımlar, 13,2 milyar doları buldu. Cari açığımız bir önceki yılın yarısının bile altına düşerek, 21,6 milyar dolara indi. Enerji ve altın gibi zaten elimizde olmayan iki kalemi çıkardığımızda, geçtiğimiz yıl cari hesabımız 24 milyar dolara yakın fazla verdi.'

'Biz geldiğimizde IMF'yi kucağımızda bulduk'

Hem bu yılın hem de bundan sonraki yılların büyüme rakamlarının öngörülenlerin çok üzerinde çıkacağına inandığını belirten Erdoğan, 'CHP'ye sesleniyorum; Ne diyor? 'Bunlar şimdi IMF'ye gider.' IMF'ye siz gittiniz siz... Biz geldiğimizde IMF'yi kucağımızda bulduk. Ne kadar borcumuz vardı? 23,5 milyar dolar. Ödedik, ödedik, ödedik... Mayıs 2013 ve IMF'ye olan borcu, sıfırladık. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz var mı? Yok. IMF ile ilişkimiz var mı? Yok. Bitti o iş, o defteri kapattık. CHP sizin tarihiniz, borçlarla dolu. Kulluk, kölelikle dolu. Bizde böyle bir şey yok. Biz, dik durduk ve bu günlere öyle geldik.' diye konuştu.

Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'ye ne siyasette ne ekonomide ne de savunmada diz çöktürülemediğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

'Geldiğimizde milli savunmada yerlilik oranı neydi? Yüzde 20, şimdi yüzde 65. Savunmada biz üretiyoruz. İnsansız hava aracı almak için ABD başkanlarına ricada bulunuyordum. Ama 'kongre müsaade etmiyor' diyorlardı. Ne oldu? Şimdi insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Silahlı insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Şimdi üçüncü perde geliyor. Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah. Yakın.'

'İnlerine girdik ve sonuna kadar kovalıyoruz'

Terör örgütleriyle Cudi'de, Tendürek'te, Kandil'de mücadeleyi böyle verdiklerini dile getiren Erdoğan, 'Dün, inlerine girdik ve bunları sonuna kadar kovalıyoruz, bitireceğiz. Bu teröristler, CHP ile şimdi kol kola.' dedi.

Erdoğan, 'Bu teröristlerin, CHP ile nasıl iş tuttuğunu göstereyim istiyorum.' diyerek, miting alanındaki vatandaşların ekrana yansıtılan videoyu izlemesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, videonun ardından devam ettiği konuşmasında, şunları dile getirdi:

'Bu adam Kürt falan da değil ama Kürt kardeşlerimin üzerinden istismar politikası yapıyor. Ne diyor? 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, batıda AK Parti'ye ve MHP'ye oy yok.' Şimdi ben buradan soruyorum; Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam, Kürdistan'ı çok seviyorsa, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var. Buyursun oraya gitsin. Bizim Güneydoğu Anadolumuz, Doğu Anadolumuz, Karadenizimiz, Akdenizimiz, Orta Anadolumuz, Egemiz, Marmaramız var. 780 bin kilometrekareyle Türkiye var. Biz bunlara ülkemizi böldürmeyeceğiz.

Onun için rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu topraklar, bölünemez. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Milletimizle birlikteliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımız sürece bu ülkeye diz çöktüremeyecekler. Sınırlarımıza da, bayrağımıza da, ezanımıza da, ekonomimize de saldırsalar, millete diz çöktürtemeyecekler, bu nedenle 31 Mart beka seçimidir.'

'Büyükşehiri aldık, buraları ne hale getirdik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 19 gün kaldığını belirterek, kadınlara ve gençlere seslenerek, 'Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?' dedi. 31 Mart akşamı Küçükçekmece'yi özellikle takip edeceğini dile getiren Erdoğan, kalabalığa 'Devam inşallah diyor muyuz?' diye seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Binali Yıldırım, Küçükçekmece Belediye Başkanlığı'nda da Temel Karadeniz, Ankara'da da 4,5 yıl kendisinin Cumhurbaşkanı olarak iş başında olacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

'Bütünleşeceğiz, birleşeceğiz ve Küçükçekmece'yi de, İstanbul'u da uçurmaya devam edeceğiz. Hatırlayın, 1994'ü hatırlayın. Buralar neydi. Biz büyükşehiri aldık, buraları ne hale getirdik. Şimdi daha iyi olsun diyoruz. İşte Gebze banliyösü gelip buralardan geçiyor. Bütün bunlar iş bilenin, kılıç kuşananın anlayışla olur. Kuçükçekmece, 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor musun? Küçükçekmece, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine 'evet' diyor musun? Küçükçekmece, 31 Mart'ta tercihimizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Küçükçekmece büyükşehirde Binali Yıldırım'a, ilçemizde Temel Karadeniz'e sahip çıkıyor musun?'

'Alt yapısızlığın esiri haline getirilmiş İstanbul unutulmayacak'

İstanbul için yaptıklarının en yakın şahidinin vatandaşlar olduğunu dile getiren Erdoğan, günlük hayatın her anında bu hizmetlerin kullanıldığını anlattı.

Erdoğan, yaşı 35-40'ın üzerinde olanların 1994 yılındaki İstanbul'u iyi bildiklerini belirterek, çöpe, çukura ve çamura teslim olmuş, musluklarından suyu akmayan, kirlilikten havası solunmayan, çarpık yapılaşmanın, alt yapısızlığın esiri haline getirilmiş İstanbul'un unutulmayacağını söyledi.

'Avcılar, CHP'den çok çekti'

Erdoğan, partisince Avcılar Girişi İspark Alanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 31 Mart'ın Avcılar'a, İstanbul'a tüm millete hayırlı olmasını diledi.

Tek bir taşına tüm hazinelerin feda edildiği İstanbul'u, ilçe ilçe, adım adım dolaştıklarını anlatan Erdoğan, 'Dünyanın güneşi ile tartılsa, değeri bulunamayacak bir inci olan İstanbul için ne yapsak azdır.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 1994 yılından beri yaptıkları hizmetleri herkesin bildiğini ifade ederek, 'CHP zihniyetinin ne yaptığı belli değil mi? Biz geldiğimizde İstanbul'da su var mıydı? Çöp dağları İstanbul'u işgal etmişti, hava kirliliği almış başını gidiyordu. İstanbul'un susuzluğunu giderdik mi? Çöp dağlarını kaldırdık mı? Hava kirliliğini giderdik mi? CHP demek, çöp, çukur, çamur, çarpık yapılaşma demektir.' diye konuştu.

Avcılar'ın CHP'den çok çektiğini dile getiren Erdoğan, vatandaşlara, '31 Mart'ta bunlardan kurtulmaya var mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?' diye seslendi.

Gezmedikleri, sevmedikleri hiçbir yeri olmayan bu şehri, ömür oldukça gönül tahtında yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Çünkü biz bu şehre aşığız, biz bu şehrin dertlisiyiz. Çünkü biz bu şehir için 40 yıldır gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Ömrümüzü bu şehre vakfettik. Bu şehirde doğmak da yaşamak da hatta ölmek de mutluluk sebebidir. Rabb'ime bana bu şehirde doğma, ona hizmet etme, onunla birlikte yol yürüme imkanı verdiği için sonsuz hamdediyorum.'

'5 kilometrelik bir güzergahta akıllı bisiklet sistemi kurduk'

Erdoğan, İstanbul'un tüm ilçelerinde olduğu gibi Avcılar'da da bugüne kadar çok büyük hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Eğitimde 1690 derslikli 126 okulla ilçenin donatıldığını, sağlıkta 200 yataklı Avcılar Devlet Hastanesinin inşa aşamasında olduğunu ifade eden Erdoğan, ulaşımda ilçeye 7 yeni yol ve kavşak kazandırıldığını anlattı.

Metrobüs hattı sayesinde Zincirlikuyu'ya, Kadıköy'e kadar rahatça gidilebildiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

'Bizden önce bu var mıydı? Yok. İlçemizin de metro hattı olan 18,5 kilometrelik Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt projesinin inşaatı sürüyor. Sahilde 5 kilometrelik bir güzergahta akıllı bisiklet sistemi kurduk. Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ilçemizle birlikte tüm bu bölgenin denizinin temiz kalmasını sağlıyor. Biz yaptık. Cemal Kaytaz ve sahil parklarını sizlerin hizmetine sunduk. Denizköşkler sahilinde yaptığımız düzenlemelerle bu bölgenin çehresini değiştirdik. Avcılar spor kompleksi gençlerimiz başta olmak üzere tüm ilçe halkına hizmet veriyor. Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleri projelerimizi Avcılar'da da hayata geçireceğiz. İlçemizde şu anda bulunduğumuz yerde bir kent meydanı oluşturacağız. Büyük bölümünü ağaçlandıracağımız, ortasına da bir saat kulesi dikeceğimiz bu meydanı bir yürüme köprüsüyle İstanbul Üniversitesi girişinde oluşturacağımız diğer meydanla buluşturacağız. Bu köprünün asma ayağında gençlerimiz için bir dijital kütüphane kuracağız. Bu meydanı 3 duraklı bir füniküler hatla Ambarlı sahiline bağlayacağız. Ambarlı sahilini ise yat limanı, konser alanları, kumsal, spor tesisleri, millet kıraathanesiyle Avcılar'ın vitrini haline getireceğiz.'

Avcılar-Arnavutköy arasında yeşil koridor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avcılar-Arnavutköy arasında bir yeşil koridor oluşturacaklarını belirterek, buranın hem yeşilin denizle buluştuğu yaya ve bisiklet yolu hem de doğal afetlerde toplanma alanı olarak kullanılacağını anlattı.

Akıllı bisiklet sistemiyle yaklaşık 1000 kilometreyi bulacak güzergahta herkesin huzur ve güven içinde spor yapmasını temin edeceklerini dile getiren Erdoğan, Yeşil Kent'in okullarıyla, karakoluyla, yüzme havuzuyla, spor salonuyla, kültür merkeziyle ilçenin en cazip bölgelerinden biri haline geleceğini kaydetti.

Erdoğan, yapacakları şeylerin hepsinin yerinin hazır olduğunu ve yakında temellerinin atılacağını ifade ederek, Tahtakale'deki Ispartakule mevkisinde içinde de restoranı ve kafeteryası olan bir seyir terası kuracaklarını söyledi.

Yeşil Kent ve Tahtakale'nin imar meselesini büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak el ele verip en kısa sürede çözeceklerini belirten Erdoğan, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde içinde yüzme havuzları, rehabilitasyon merkezleri, okuma ve kültür alanları bulunan bir engelsiz yaşam merkezi yapacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşpala Mahallesi'nde göl kıyısında yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, seralarıyla, iskelesiyle, şelalesiyle bir botanik parkı oluşturacaklarını anlatarak, Firuzköy Bulvarı ile TEM Otoyolunu iki geliş, iki gidişli 6 kilometre uzunluğunda bir yolla buluşturacaklarını aktardı.

Ayrıca tüm mahallelerde gençler ve çocuklar için pek çok özel projenin olduğunu ifade eden Erdoğan, bu hizmetlerin hepsinin Avcılar halkına analarının ak sütü gibi helal olması temennisinde bulundu.

Erdoğan'ın, 'Yeter ki bunları hayata geçirecek bir irade olsun. O da AK Parti. Yaparsa Ankara'da Cumhurbaşkanınız olarak ben, İstanbul'da büyükşehir olarak Binali Bey, burada da işte size Ulusoy. Hazır mıyız? Gayret ediyor muyuz? 31 Mart akşamı bize müjdeyi veriyor musunuz?' sözlerine kalabalık 'Evet' karşılığını verdi.

'Beylikdüzü'nde 5 yıllık fetret dönemine son vereceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi yanında düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da kendisini ve AK Parti'yi Beylikdüzü'nde zirveye taşıyan, destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Beylikdüzü'nün 31 Mart'ta yeni bir sayfa açmaya, yeni bir başlangıç yapmaya hazırlandığını dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

'31 Mart'ta Beylikdüzü'nde 5 yıllık fetret dönemine artık bir son vereceğinize inanıyorum. Maalesef son 5 senede ilçemiz her ne kadar kamu yatırımları, Büyükşehir noktasında gereken hizmeti alsa da ilçe belediyesinde sınıfta kaldı. İstanbul'un diğer ilçeleri birbiriyle yarışırken, Beylikdüzü ne yazık ki irtifa kaybetti. 31 Mart bu açıdan ilçemiz için, sizin için önemli bir imkan. 31 Mart Beylikdüzü için tarihi bir fırsat penceresidir. 31 Mart, Beylikdüzü'nün tekrar liyakatli kadrolarla, vizyoner, dinamik kadrolarla buluşması için önemli bir kavşaktır.'

'Binali Yıldırım isminin başlı başına bir marka'

AK Parti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Binali Yıldırım'ı aday gösterdiklerini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

'Rastgele değil. İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğum zaman, benim deniz otobüslerimde genel müdürümdü. Daha sonra Parlamentoya geçince Binali Beyle beraber, o da milletvekili olarak yanımdaydı. Ne yaptık? Ulaştırma Bakanı. Daha sonra Başbakan, daha sonra TBMM Başkanı yaptık. Şimdi de İstanbul'a o kadar önem veriyoruz ki İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptık.

İstiyorum ki İstanbul kendisine layık, böyle bir belediye başkanı ile ben de Ankara'da Cumhurbaşkanı olarak 4,5 senedir iş başındayım, beş sene de onlar burada. Binali Bey ve öbür tarafta Mustafa Necati Işık kardeşim, hep beraber, hem dinamik, hem tecrübe el ele vereceğiz, Beylikdüzü'nü de İstanbul'u da 'devam inşallah' diyerek, uçuracağız.'

Binali Yıldırım isminin başlı başına bir marka olduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Kendisi tecrübe demektir, hizmet demektir, yatırım demektir. Bu marka, muhabbet, samimiyet, özveri demektir. Binali Yıldırım her türlü zorluğa, çözüm üretebilme iradesi demektir. Senelerdir beraber olduğumuz yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı yaptığımız Binali Bey, bugün eser siyasetinde ülkemizin markasıdır. Şu an buradan çıkan zatın, marka olarak nesi var? Hiç. İstanbul'a belediye başkanı seçeceğiz dikkat edin, Çatladıkapı'ya değil.' diye konuştu.

'Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

'Sezai Temelli denilen temelsiz bu adam, Kürt de değil ama benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor.'

'Bizim referansımız son 25 yılda kazandırdıklarımızdır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 'Bizim referansımız, son 25 yılda bu şehre (İstanbul'a) kazandırdıklarımızdır.' dedi.

Erdoğan, 'Ey Bay Kemal, bizim bayrağımızı yakanlarla sen nasıl beraber olursun? Hani sen Atatürk'ün partisiydin. Yahu Atatürk mezardan kalksa ilk önce senin ipini çeker, senin.' şeklinde konuştu. AA