Haber Merkezi / Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Biz Anadolu'yuz' projesi ile farklı sosyo-kültürel arka plandan gelen gençlerle yapılacak uygulamalı faaliyetler aracılığıyla, genç nesillerde ortak insani-kültürel değerlere yönelik bilinç ve farkındalığın artırılması, gençlerin sosyal becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanması, gençler arasında karşılıklı saygı ve hoşgörü kültürünün oluşması, gençlere tarihi ve kültürel mirasımızın aktarılması amaçlanmaktadır.
Edinilen bilgiye göre; toplamda 221 dönemde 10 bin 608 gence ulaşılması planlanmış. Proje ile 138 dönemde 552 gönüllü genç, 552 öğretmen ile birlikte toplamda 6 bin 708 katılımcı projeden faydalanmıştır. Proje kapsamında en son 13-16 Eylül tarihlerinde aralarında Şanlıurfa'nın da olduğu Ağrı, Iğdır, Tunceli, Kars, Kilis, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Siirt, Ardahan, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Van, Hakkari Bitlis, Muş olmak üzere toplam 20 Doğu ve Güneydoğu illerinde 957 katılımcı ile proje gerçekleşmiştir.
Proje kapsamında yapılan okul ve esnaf ziyaretleri, tarihi ve turistik mekan ziyaretleri ile ülkemizdeki kültürel zenginliklerin tanıtılması ve okullar arasında köprüler inşa edilmesi, gençler arasında karşılıklı saygı ve hoşgörü kültürü oluşturulması sağlandığını belirten Sofuoğlu, 'Projede yer alan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile gençlerin problem çözme ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi hedeflenerek; gençlere iletişim, takım çalışması, gönüllülük, sosyal sorumluluk, sağlıklı yaşam, israfı önleme, doğa, hayvan sevgisi ve çevre bilinci gibi pek çok konuda farkındalık oluşturulmuştur. Yapılan çalışmada kurum ziyaretleri ile gençlerin yönetim ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımına önem verilmiştir. 01 Ekim 2019 tarihi itibariyle 138 program tamamlanmış olup toplamda 5 bin 520 gencimiz ile birlikte 552 Öğretmen ve 552 Proje koordinatörü; kültürlerin kaynaşması, sosyal sorumluluk bilincinin aktarılması ve farkındalık oluşturmak için farklı etkinliklerle programları yürütülmektedir. Projenin 2020 yılında da devam etmesi için planlama çalışmalarına başlanılmıştır' dedi.