Seyfullah POLAT / Erkan Sözen, Mehmet Sarmış, Faruk Kazancı, Ali Akbaba, Ali Tutluoğlu, Ömer Dağcı, S. Ahmet Kaya, Muhittin Bulut, Zeki Kurt, Mustafa Küçük gibi, kaleme aldıkları yazılarla memleketin fikri ve içtimai alamda gelişimine katkıda bulunan isimlerin yer aldığı Yazarlar buluşmasında söz alarak ortak hissiyatı dile getiren Misbah Hicri, GAPGündemi'nin 20 yılı aşkın yayın hayatı boyunca Urfa Basını için bir mektep işlevi gördüğünü vurguladı.
GAPGündemi'nin memleketimizde ilkeli, etik ve sorumlu yayın politikası izleyerek temiz bir basının oluşumu için 20 yıl önce bir tohum ektiğini aktaran Hicri, 'Bizler bu güzel aile ortamında memleketin meramını ve ihtiyaçlarını yansıtma gayretiyle ilerledik. Okurlarımızla buluşturduğumuz yazılarımızda, memleketin meramını ve ihtiyaçlarını yansıtma gayreti içinde olduk. Bu süre zarfında GAPGündemi çatısı altında birçok yazar arkadaşımız, kendini geliştirme ve yetiştirme imkanı buldu. Bugün Şanlıurfa'nın çeşitli idari kademelerinde memleketimizde iz bırakan hizmetlere imza atan arkadaşlarımızın önemli bir kısmı, belirli dönemlerde bu gazetede tanıştığımız, yazılarını okuduğumuz arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bu yönüyle GAPGündemi Urfa'nın kültürel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunan bir mektep işlevi görmüş oldu. Tüm bu nedenle şahsım ve diğer Yazar arkadaşlarım adına başta GAPGündemi'nin Kurucusu Veysel Polat olmak üzere yayında emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum' diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
GAPGÜNDEMİ bir aile, ocak, okul ve ekol oldu
Dile getirdikleri güzel düşüncelerinden ötürü Hicri ve GAPGündemi'nin diğer güzide yazarlarına teşekkür eden Veysel Polat, 'Yayın ekibimiz ve değerli Yazarlarımızla birlikte aradan geçen 20 yılın muhasebesinde kalemimizin onurunu muhafaza ederek, hangi konumda ve mevkide olursa olsun; haklıya 'haklı', yolsuza 'yolsuz', mazluma 'mazlum', zalime ise 'zalim' dedik. Nemrutları bol olan bu zorlu coğrafyada, İbrahimi bir çizgide yürüdük. Yakılmış olan kibir ve zorbalık ateşlerine, gücümüz nispetinde su taşıdık. Haberlerimizle ve köşe yazılarımızla 'ateş için odun yüklenenleri' uyardık, yoldan döndürmeye çalıştık. Hiçbir zaman basını bir şantaj aracı olarak görmedik ve kullanmadık. Bu yollara tevessül edenleri uyardık. GAPGündemi, kadrosuyla, okurlarıyla, aboneleri ve reklam verenleriyle çizgisini muhafaza eden büyük, etkili bir ailedir. Bugün Misbah Hocamızın organize ettiği bu toplantıyı, sürekliliğe kavuşturma arzusundayız. Geçmişte ve günümüzde gazetemizde görev alan çalışma arkadaşlarımıza, yazarlarımıza teşekkür ediyoruz' diyerek sözlerini noktaladı.