Faruk DEVECİ/ Asayiş Şube Müdürlüğünün planlaması ile gündüzleri kentin değişik noktalarında asayiş uygulaması yapan motorize Yunus polisleri geceleri ise asayiş açısından riskli mahalle ve sokaklarda araç ve şahıs aramaları yapıyor.
Yaralama, hırsızlık ve benzeri olayların azalmasında önemli bir rol oynayan motorize yunus polisleri asayişin sağlanması için adeta kuş uçurtmuyor. Ekipler zaman zaman uygulama yaparak şüpheli kişilere GBT sorgulaması yapıyor
Bünyesindeki motorize Yunuslar ve Yıldırım timleriyle kentin dört bir yanında görev yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Urfa'da birçok olayın aydınlatılmasını sağlarken, diğer birimlerin çalışmalarına da önemli katkılar sunuyor.
Asayiş hizmetlerine yardımcı olmak, suç olaylarına daha hızlı müdahalede edebilmek, halka güven duygusu vermek, bankamatik önleri ve çarşı merkezinde olabilecek kapkaç olaylarını önlemek, okul önlerinde ilgisiz şahısları uzaklaştırarak öğrencilerin güvenliğini sağlamak, park ve bahçelerde oturun halkın huzurunu sağlamak ve polis-halk ilişkilerini geliştirmek amacıyla görev yapan Yunus Motosikletli Polis Timleri, önümüzdeki günlerde adından daha çok söz ettireceğe benziyor.
Vatandaşlara güven veren, suçlulara korku salan bu çalışmalar Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan tarafından da yakından takip ediliyor.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabında Yunus timlerinin Balıklıgöl'de çekilmiş fotoğrafı kullanılırken, 'Huzurunuz huzurumuz' ifadeleri yer aldı