Haber Merkezi / AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk ile birlikte Şanlıurfaspor Tesislerine giden Başkan Beyazgül, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı M.Emin Yetim ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Başkan Beyazgül ve Başkan Yetim bir süre görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Görüşmenin ardından ikili basına birer açıklama yaptı.
Şanlıurfa spor'un bu kentin nostaljisi, heyecanı ve güzelliği olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Şanlıurfaspor tesislerindeyiz. Şanlıurfa spor Kulüp Başkanımızı ve yöneticilerimizi ziyaret ettik. Kendilerini başarılarından dolayı kutluyorum. Transfer tahtasını açaraktan yeniden Urfaspor'un hayata dönmesinin sağladılar emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Birlikte hareket ettiğimiz Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediyemize de teşekkür ediyorum. Şanlıurfa spor yöneticileri konusunda da şunu ifade edeyim; Bu arkadaşlarımızın spor konusundaki uzmanlıklarını ve dürüstlüklerinden inancım tamdır. Şanlıurfa spor'un yeşil ve sarı renkleri kuruluşundan bu yana halkımızın gönlüne nakış edilmiştir. Urfaspor bir nostalji, Urfaspor bir heyecan, Urfaspor şehrin bir güzelliğidir. Halkımızın içine çıktığımız zaman şunu söylüyorlardı; Başkanım bu Urfaspor ne olacak diyorlardı, bizde onlara merak etmeyin. Allah'ın izniyle inşallah Urfa spor kurtulacak dediğim zaman onların yüzünde güzel bir gülümse görüyorduk' dedi.
BAŞKAN BEYAZGÜL: ARTIK BORÇSUZ BİR ŞANLIURFA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Bundan sonra borçsuz bir Şanlıurfa Spor için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Başkan Beyazgül, 'Bu borçsuz Urfa spor için bütün şehir ile beraber çalışmak zorundayız. Her şey oldu bitti bugüne kadar birçok yönetici arkadaşımız görev aldı ben onlarında bu süreçte çok gayretle samimi çalıştıklarını biliyorum ama nihayet bu arkadaşlarımıza bu iş nasip oldu. Şimdi elbirliği içerisinde Şanlıurfa için çalışma zamanı diye düşünüyorum. Şanlıurfaspor'u mali sıkıntıdan kurtardığımız zaman bu şehrimizin geleceği ve kulübümüzün geleceği açısından çok önemli olacaktır. Bu bir şehir kulübü, bu şehrin insanları buradalar ve bu nedenle de şehirle özdeşmiş durumdalar bunu alıp ta başka bir yere taşımamızın başka bir anlamda anlatmamızın veya başka bir yapıya dönüştürmemiz çok gerekli olduğuna inanmıyorum. Elbirliği içerisinde yöneticilerimizi destekleyeceğiz, onların bugünkü fedakarlıklarını gerçekten önemseyeceğiz ve geleceğe yönelik onların attığı adımlara bir destek vermek zorundayız. 2 Milyonluk bir şehrin kulübünün başarısı hepimizin yükselişi olacaktır. Ben tekrardan buradaki yönetim kurulu başkanımızı ve yönetici arkadaşlarımızı ayrı ayrı kutluyorum, tebrik ediyorum' diye konuştu.
YETİM: TRANSFER YASAĞININ KALDIRILMASININ MİMARI BEYAZGÜL'DÜR
Şanlıurfa spor'un oldukça kötü günler geçirdiğine tanık olduklarını ve bu yüzden bu kötü gidişata dur demek için yönetime tekrar talip olduklarını aktaran Şanlıurfa Spor Kulüp Başkanı M.Emin Yetim, desteklerinden dolayı Başkan Beyazgül'e teşekkür etti.
Yetim, 'Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve beraberindekilerin ziyareti bizleri oldukça mutlu etmiştir. Onları tesislerde ağırlamaktan şahsım ve yönetim kurulu adına şeref duydum. Şanlıurfa spor kentin marka değeridir. Spor bu kentte önemli bir aktivitedir. Şanlıurfaspor'un yok olmasına gönlümüz razı olmadı. Yönetim kurulu üyelerimizle kısa sürede hem transfer tahtasını açtık hem de transferlerimizi hazırladık. 10 gün gibi kısa sürede bu gelişmelerin yaşanmasında en büyük destekçimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız olmuştur. Desteklerin 80'ini Zeynel Abidin Beyazgül karşılamıştır. Şanlıurfa spor bu kentin takımıdır. Bu takımın başarısı için sadece yönetim değil kentin idarecileri ve halkı yönetim ile el ele vererek başarıyı yakalayabilir. Daha önceden çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Yine aynı sıkıntıların yaşanmaması için tüm Şanlıurfa olarak herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül teşekkür ediyorum. O Şanlıurfa Spor'un transfer yasağının kaldırılmasında ve bu aşamaya getirilmesinin mimarıdır' şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Spor Kulüp Başkanı M.Emin Yetim ziyaret anısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e kulübün arması olan bir plaket takdim etti.