Hükümetin yıllardır terör nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşanan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller için yatırımcılara sunduğu pozitif ayrımcılık,istihdamda hareketliliği artırdı.

Türkiye'nin büyümesine ve kalkınmasına katkı sunmak isteyen yatırımcıya ve üreticiye destek veren Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından sağlanan avantajları kullanmak isteyen çok sayıda iş adamı, bölgedeki imkanları yerinde görebilmek için sık sık gezi ve incelemelerde bulunuyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı verilerine göre, iş adamları özellikle bölgede tekstil, ayakkabıcılık, imalat ve çağrı merkezlerine yönelik yatırımlara yoğunlaşıyor. Sadece Şanlıurfa ve Diyarbakır için programlar için bin 500'ün üzerinde yatırımcı müracaatta bulundu.

"Birçok firma üstlerini getirdi"

Bölgedeki yatırımcılarla görüşmek için geldiği Şanlıurfa'da, AA muhabirine açıklamada bulunan Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye'nin son yıllarda ciddi manada bir büyüme içinde olduğunu söyledi.

Her bakanlığın işsizliğin istihdama dönüştürülmesi için ayrı ayrı yatırım fırsatı sunduğunu vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Güneydoğu'daki bu kampanyalar çok güzel şekilde ete kemiğe büründü. Baktığımızda bu terör belasıyla ilgili ilk fırsatta ele alınacak konulardan birisi istihdamdı. Son yapılan kampanyalarla bakanlıkların kampanyaları işverene ciddi şekilde güç sağladı. Buralarda iş istihdamı sağlayan çağrı merkezleri için bir çok firma buraya üstlerini getirdi. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu hareketlilik burada artık terör belasının da bitmesine vesile olacaktır." AA