Yüksel Polat

1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısı ile açıklamada bulunan Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Mustafa Karadağ meslektaşlarının sorunlarını dile getirerek çözüm beklediklerini belirtti.

1 Mart Muhasebeciler Günü ve 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası dolayısı ile Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Mustafa Karadağ Oda binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Pandeminin zor şartlarında hizmete devam ettik, ediyoruz.

Düzenlenen basın toplantısında Türkiye'de 114.000 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir 4.800 Yeminli Mali Müşavir, 18.000 stajyer 77 Mali Müşavir Odası, 8 Yeminli Mali Müşavir Odası Şanlıurfa'da ise Odalarına kayıtlı 550 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 140 stajyer Mali Müşavir olduğunu belirterek; Öncelikle pandemiden dolayı hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastalık ile mücadele edenlere acil şifalar diliyorum. Tüm meslektaşlarımızın 1 Mart Muhasebeciler Gününü ve 1-7 Mart Muhasebe Haftasını kutluyorum. Malumunuz olduğu üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi zor şartları devam ediyor ve bu zor şartlara rağmen Mali Müşavirler görevlerinin başında ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermiş ve vermeye de devam etmektedir.

Mali Müşavirler; sundukları hizmetler ile işletmelerin yaşam döngülerini sürdürebilmelerini, yeni süreçlere kendilerini hazırlayabilmelerini, finansal piyasaların etkinliğini koruyabilmelerini kamu finansmanının sürekliliğini sağlayabilmeleri için hayati bir rol üstlenmektedirler' dedi.

Sorunlarımızın çözüm bulmasını talep ediyoruz

Sürekli gelişen, değişen, dinamik bir mesleğin mensupları olduklarını vurgulayan Mustafa Karadağ açıklamasına devamla; İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan Mali Müşavirlik mesleğinin önemli sorunları da bulunmaktadır.

Çözümünü talep ettiğimiz sorunlarımız şunlardır;

Mücbir hali genişletilmedir.

Serbest Meslek Erbabında KDV, gelir vergisinde olduğu gibi tahsilat esası geçerli olacak şekilde düzenlenmelidir.

Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır.

Mali Müşavirlere Arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir.

Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamının genişletilmesi gerekmektedir.

Mali Müşavirlere Yeşil Pasaport verilmelidir' dedi.