İLKHA/ Açılış törenine; Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından, protokol üyeleri ve dernek üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti.
Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, 'Bu derneğin açılması konusunda muhtar arkadaşlarımız uzunca bir emek verdi. Şimdiye kadar gördüğüm en geniş üyeliği de bu dernekte gördüm. Bu, siz muhtar arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğini göstermektedir. Dayanışma içerisinde olduğunuzu göstermektedir. Bu, bizleri de sizleri de hizmet alan vatandaşlarımızı da kamu hizmeti gören kamu idarelerini de memnun eden bir gelişmedir. Bu nedenle ben, tüm muhtar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu derneğin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
Derneğin kurucu başkanı olan Mithat Güllü, bir süre önce yapılan Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısında, üyelerin tamamının oyunu alarak Viranşehir Muhtarları Derneği Başkanı oldu.
Viranşehir'deki sorunların birliktelik ruhu ile çözülebileceğini belirten Güllü, 'Muhtarlar olarak bir araya gelip dernekleştik. Artık ilçemizin ve köylerimizin sorunlarını tek elden ilgili mercilere ileteceğiz. Amacımız halkımıza hizmet etmektir. Bu noktada elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah. Kronikleşen sorunlara çözüm üretmek için hareket edeceğiz. Muhtarlar olarak ilçemize, mahallelerimize, köylerimize en güzel hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Oluşturduğumuz bu dernek ile de ilçemizin ve köylerimizin sorunlarını, sıkıntılarını birinci ve tek ağızdan yetkililere sunacağız. Çözüm bekleyen sorunlarımızın da takipçisi olacağız. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Açılışımıza katılan tüm arkadaşlarımıza da yürekten teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Viranşehir Muhtarları Derneği üyesi Başkan Yardımcısı Sinan Güneş ve Mahalle Muhtarları ise derneğin kurulmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek 'Viranşehir'deki muhtar arkadaşlarımız ile birlikte kurmuş olduğumuz bu dernek, birlik ve beraberliğimizi kurmak adına büyük bir çalışma oldu. Bundan sonrada halkımız için güzel çalışmalara imza atacağız.' dedi.