Haber Merkezi / Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde kamulaştırılan, Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı tarafından restorasyonları yapılarak yeniden hayat bulan 58 Meydanındaki 11 tarihi konak, butik otel yapılmak üzere Vilayetler Birliği'ne devredildi.
Önceki gün bir heyetle kente gelen Vilayetler Birliği Genel Sekreteri Şefik Aygöl, söz konusu bölgede hizmete sunulacak otel projesi için Vali Abdullah Erin ile bir görüşme yaptı. Yapılan görüşme sonucu, toplam 3 bin 230 metrekare alan üzerine kurulu, muhteşem mimariye sahip tarihi 11 konak, 20 eyvan, 75 oda, 9 zerzembe, 2 restoran ve bir eğitim salonundan oluşan adadaki bir kısım, Vilayetler Hizmet Birliği tarafından 'VE Hotels Şanlıurfa' adıyla hizmete sunulacağı, yatırımın Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü olan 11 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı.
Şanlıurfalıların yıllardan beri beklediği müjdeli haberi sosyal medya hesabından paylaşan Vali Erin, Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel zenginliklerini ve varlıklarını gelecek kuşaklara aktaracak ve bütün dünyaya sergileyebilecek bir çerçeveye dönüştürerek, kalıcı hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Şanlıurfa geleneksel mimari tarzının en önemli eserlerinin yer aldığı 58 Meydanı'ndaki tarihi konakların istimlak işlemleri 2011 yılında başlamıştı. Aradan geçen sürede devam eden restorasyonlar Vali Abdullah Erin'in göreve geldiği 2017 yılından itibaren hızlanarak tamamlandı. Söz konusu 11 tarihi konak Vilayetler Birliği'ne yüksek standartta otel yapılmak üzere devredilirken, buradan elde edilecek gelir ile başka kültür adaları değerlendirilecek.
Vilayetler Birliği Hakkında:
1985 Yılında Belediye Kanunu hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı oluru ile kurulan Vilayetler Birliği, Mahalli idare Birlikleri Kanunu ile tüm Özel İdareleri temsil eden ülke düzeyinde tek birliktir. 51 İl Özel İdaresi ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları'nın da üye olduğu Vilayetler Birliği, her türlü ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabiliyor.
Vilayetler Birliği'ne ait Vilayetler Turizm Ticaret A.Ş., VE Hotels markasıyla Ankara Gölbaşı, İstanbul Boğaziçi, İzmir Karşıyaka, Ankara Anıttepe ve Ayvalık'ta konaklama ve eğitim tesisleri işletiyor. Vilayetler Birliği'nin Şanlıurfa'da hayata geçireceği VE Hotels Şanlıurfa, bölgenin en prestijli konaklama tesislerinden biri olacak.