Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliği ile kent merkezinde kuracağı 100 Milyon Liralık Dev Atık Su arıtma tesisinin temel atma törenini gerçekleştiriyor.

Dev Projeleri bir bir hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelere yaptığı Atık Su Arıtma Tesisinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin işbirliği ile 100 Milyon Türk Lirası yapım bedeliyle Eyyübiye ilçesine bağlı Akçamescit köyü yakınlarında kuracağı Atık Su Arıtma Tesisinin temelini 26.04.2016 Salı saat 16.30'da törenle atıyor.

Gerçekleştirilecek olan temel atma törenine; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali İzzettin Küçük, AB Komiseri Johannes Hahn ve AB Yatırımları Daire Başkanı Ferruh Parmaksız katılacaktır.

168 Bin metrekare üzerinde yapılacak olan dev tesis, yaklaşık olarak 800 Bin kişinin atık suyunu temizleyerek tekrar doğaya kazandıracak.

Geçtiğimiz günlerde proje tanıtım toplantısını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, temel atma törenine tüm Şanlıurfalıları davet etti.