Haber Merkezi / Sabah saatlerinde Siverek ilçesine gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Başkan Resul Yılmaz, Fırat ve Hayriye Mahallesi'nde sürdürülen su isale hattı döşeme çalışmalarını inceledi. İncelemeler sırasında vatandaşlar ve mahalle sakinleri ile de bir araya gelen belediye başkanları, bir süre sohbet etti.
Vatandaşlara Fırat Nehri'nden getirilen su projesi hakkında bilgi veren Çiftçi ve Yılmaz, ilçenin yüz yıllık su sorununun olmayacağını dile getirdi.
Selimpınar Mahallesi Toki bölgesinde çalışmaları süren 'Siverek Vadisi' projesinde de incelemelerde bulunan belediye başkanları, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İlçede alt yapı çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğüne dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Bizim en önemli konu sudur. Su hayattır, biz Fırat Nehri'nden su arıtma tesisi yapılmak suretiyle ve kilometrelerce su isale hattı döşeniyor. Sadece şehir içi depolardan 400 kilometrelik su boruları döşenmek suretiyle çalışma yapılıyor. Sadece bu çalışmanın maliyeti şehir içi şebekenin maliyeti 80 milyon tutarındadır.' diye konuştu.
Arıtma tesisinde de çalışmaların devam ettiğini belirten Çiftçi, 'Onunda elbette ki maliyeti var. Alt yapıya önem veriyoruz, inşallah Siverekli kardeşlerimiz de bizi anlamışlardır. Dediğim gibi Telekom, DEDAŞ yenileniyor, aydınlatmalar sağlanıyor, doğalgaz olmayan noktalara çekiliyor, içme suyu hattı tamamıyla yenileniyor ve kesintisiz 24 saat arıtılmış içme suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz.' dedi.
Çalışmaların devam ettiği Siverek Vadisi hakkında da bilgi veren Başkan Çiftçi, projenin yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.
Büyükşehir Belediyesinin önemli çalışmalar yaptığını aktaran Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.
Çiftçi ve Yılmaz daha sonra Cudi paşa konağı sosyal tesislerinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.