Bekir POLAT / Yeşilnacar'ın hedefinde 4 yıl sonra mezun olup, eşinin desteği ile işinin patronu olmak var.
Aile imkanı, çevresel faktörler ve dönemin baskıları Şanlıurfalı Fatma Zehra Yeşilnacar'ın gençlik yıllarında eğitim hayatı önünde engel dursa da onun okul aşkının kalbinden sökemedi. 1955 doğumlu Yeşilnacar'ın bir çırpıda bitirdiği ilkokulu ailevi nedenlerden dolayı sürdüremediğini söylüyor. Ama kitabı da hiçbir zaman elinden bırakmadığının altını çiziyor. 1980'li yıllarda evlenen Yeşilnacar, Ahmet Yeşilnacar'ın desteği ile okul hayatına yeniden başlamaya karar verdiğini anımsatıyor. Önce İmamhatip'in orta bölümünü ardından Ticaret Meslek lisesini okuyan Yeşilnacar, 1994 yılında lise diplomasını aldığını dile getiriyor. Üniversiteye girmeyi düşünen Yeşilnacar'ı bu sefer başörtü yasağı frenlediğini üzülerek anlatıyor. "20 yıl üniversite sınavı içimde ukte kaldı" diyen Yeşilnacar, şöyle devam ediyor: "liseden sonra 20 yıl eğitime ara verdim. Bu bir hasret olarak içimde kaldı. Geçen yıl kızım Ayşe Kübra'yı üniversite sınavına kaydederken biranda kendim de sınava girmeye karar verdim. Eski bilgilerimin yanı sıra gece gündüz elimden bırakmadığım kitaplar sayesinde girdiğim üniversite sınavından Atatürk Üniversitesi İşletme fakültesini kazandım."
Yarım asırlık ömründe kalbi eğitim aşkıyla çarpan Yeşilnacar, konuşma arasında yaşam tarzından tüyolar da veriyor. Günlük hayatına her gün sabah namazı ve iki safa kuran okuyarak başladığını sözlerine ekleyen Yeşilnacar, ilmin faziletine dikkat çekiyor. 'ilim Çin'de de olsa gidin alın' hadisini hatırlatan Yelişnacar, ilmin yaşının olmadığını söylüyor, ardından buruk bir ses tonu ile "gençken okumak bir başka güzel" diyor.
Gençlere de tavsiyede bulunan Yeşilnacar, "Gençlere tavsiye ederim. Gençken değerlendirsinler. eğitimin, okumanın yaşı yoktur. Fakat gençken daha güzel oluyor. Herşey genç iken daha farklı. Hayatımız keşkelerle geçiyor ama ne yazık ki geriye dönüş yok. Onun için gençlere var gücüyle okumalarını tavsiye ediyorum." İfadelerine yer veriyor.
278 puanla Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesini kazanan Yeşilnacar, eğitimine uzaktan eğitimle devam edeceğini belirtiyor. 4 yılda üniversiteyi bitirmeyi hedeflediğini aktaran Yeşilnacar, daha sonra eşinin desteği ile bir işyeri açıp başına geçmeyi ümit ediyor. Fakat hayat şartlarının vazgeçilmezi haline gelen teknoloji de geri kalan Yeşilnacar, şimdi de bilgisayar kursuna başvurdu. Şanlıurfa Yenişehir Halk Eğitim Merkezi bilgisayar kursuna kaydolan Yeşilnacar, ilerleyen yaşına rağmen ders hocasının anlattığı hiçbir ayrıntıyı kaçırmıyor, tek tek defterine kaydediyor. Bilgisayar için ayrı gözlük, not yazmak için de ayrı gözlük kullanan Yeşilnacar, kurs arkadaşlarına da örnek kişilik sergiliyor.
Bu arada Fatma Zehra Yeşilnacar'ın birlikte üniversiteye hazırlandığı kızı Ayşe Kübra ise istediği üniversiteyi kazanamadığı belirtildi. Üniversite sınavında kızını yaklaşık 100 puan farkla geçen Yeşilnacar, kızının 'anne beni mahcup ettin' diyerek başarısını örnek aldığını sözlerine ekliyor.
Şanlıurfa Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Bilgisayar Kursu Hocası Murat Kılıç ise 58 yaşındaki öğrencisinin azmine dikkat çekiyor Kılıç, "teyze dün kursumuza başladı. Maşallah bu yaşta, bu azim hayrette bırakıyor. Çok meraklı. Güzel öğreniyor. İnşallah kursun sonuna kadar bilgisayarı öğrenecek." Şeklinde konuşuyor. Yeşilnacar'ın kursiyer arkadaşları da azminin herkese örnek olmasını temenni ediyor.