Yüksel POLAT /Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ŞAPADER) arasında yapılan protokol ile Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik aşçılık ve pastacılık eğitimi verilecek. Eğitim ile ilgili olarak düzenlenen protokolü Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Teknik Müdür Yardımcısı Özer Çökmez ile birlikte ŞAPADER adına imza atan ŞAPADER Başkanı Yılmaz Ede yaptığı açıklamada Denek faaliyetleri hakkında bilgi vererek ;' Biliyorsunuz yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı külliyesi de Turizm şurası yapıldı bizde bu şurada Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu TAŞPAKON olarak komisyon üyesi sıfatı ile görev yaptık. Cumhurbaşkanımızın 'da Turizm şurasında beyan ettiği ve çalışmaların başlama talimatını verdiği Gastronomi Turizmi önceliği şura olarak alınan en önemli kararlardan biriydi. Biz Altmış iki il derneğimize bu konulara hakkında bilgilendirme yaptık ve iller bazında çalışmalara başladık.
Öncelikle illerde Gastronomi ve turizm alt yapısını güçlendirmeliyiz dedik Harran üniversitesi MYO Aşçılık bölümü hocalarımız ile istişareler yaptık devam eden çalışmalar var şu an hala hem üniversitemiz ve hem turizm liselerimiz ile biz bu çalışmalara başlamış olduk.
12.000 yıllık Gastronomi ve turizm şehri olan Şanlıurfa da Gastronomi ve turizm alt yapısının en iyi hala gelmesi için kentin geleceği olan çocuklarımız ile birlikte çalışmalara yaparak onları bilgilendirmek bilinçlendirmek adına bir çalışma başlattık.
Bu çalışma Meslek liselerinden sorumlu Mili Eğitim Müdür Yardımcımız İbrahim Canbek ile birlikte aldığımız kararlar neticesinde doğdu. Öğrencilerimize Gastronomi kültür turizm kent bilinci gibi çalışmalar yapacağız ve gelecekte ŞAPADER içinde onlara görevler verip kent Gastronomisi ve turizmi açısından Şanlıurfa adına ve belki de Türkiye adına Gastronomi alanında çalışmalar yapmalarını sağlamak istiyoruz' dedi.
Mesleki eğitim gerçekten Ülke ekonomileri açısından çok önemlidir.
Türkiye Ara kalifiye eleman ihtiyacı oldukça yüksek bu konuda Bakanlığın son dönemde büyük çalışmaları var ve bu çalışmalar çığ gibi büyüyor bizde bugün bu çalışmalara bu yapılana protokol ile destek vermiş olduk.
Bu protokol ile birlikte öğrencilerimizi yemek ve Gastronomisi yarışmalarına hazırlayacağız Şanlıurfa mutfağı konusunda eğitimler yarışmalar yapacağız.