Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Nihat Çiftçi'den görevi devraldı. Vatandaşların sevgi gösterilerinin yoğun olduğu devir teslim töreninde Başkan Beyazgül 'Nihat beyin hizmetlerini ve şehrimiz için gayretini hiç bir zaman unutmayacağız' derken, Nihat Çiftçi ise 'Beyazgül'ün hizmeti bir adım daha öteye taşıyacağından eminim' dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bugün tarihinin en güzel görüntülerinin yaşandığı bir güne daha ev sahipliği yaptı. 31 Mart seçimlerinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Zeynel Abidin Beyazgül, sabah saatlerinde mazbatasını almasının ardından öğlen saatlerinde de Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek devir teslim törenine katıldı.

Vatandaşların yoğun sevgi gösterileri ve beyaz güller eşliğinde Büyükşehir hizmet binasına gelen Başkan Beyazgül, ilk olarak Engelli Koordinasyon Merkezi Mehter Takımının gösterisini izledi. Gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Beyazgül ardından Nihat Çiftçi ile birlikte Büyükşehir Şeref Salonunda basın açıklaması düzenledi.

BEYAZGÜL: NİHAT ÇİFTÇİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Açıklamasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 'Bugüne kadar tevazu ile hizmet eden Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum. Kendisi her zaman bizim başkanımız olarak kalacaktır. Bir seçim sürecine girdik ve 'Şanlıurfa'mız için hayırlı olsun', sonrasında da 'Şanlıurfa'mızın gönüllerindeki gibi bir başkanlığı Rabbim bize nasip etsin' şeklinde dualarımız oldu. Tüm AK kadrolarımız gece gündüz çalıştılar. Birçok isimsiz kahramanlarımız süreci memleket ve beka meselesi kabul edip ev ev, kapı kapı gezip anlattılar. Ben onlara da gönülden teşekkür ediyorum' dedi.

'BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLACAĞIZ'

Başkan Beyazgül konuşmasının devamında 'Urfa bizim için önemli. Urfa, kalbimizin sükun bulduğu şehirdir. Urfa'dan ayrıldığımız zaman 'Ne zaman Urfa'ya döneriz' telaşı içerisinde oluyoruz. Bugün Allah bana Peygamberler şehri Şanlıurfa'ya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmeyi nasip ediyor. Allah'ıma hamdediyorum. Önümüze çıkacak zorluklarda el ele vererek, halkımızın da duasıyla tüm bu sorunları aşacağımıza eminim. Memleketimizin içerisinde bulunduğu koşulları çok yakından takip ediyoruz. Önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun için el birliği içerisinde olmamız çok önemli. Bu nedenle projelerimizin yanında, birlik ve beraberliğimiz esas olduğu için 2 milyon vatandaşımızın kardeşliği de aynı derece önemlidir. 'Halkımıza daha güzel nasıl hizmet ederiz', 'Nasıl bu bayrağı ileriye taşırız' diyerek gayret içerisinde olacağız. Tekrardan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ: BAYRAĞI BEYAZGÜL'E DEVREDİYORUZ

Nihat Çiftçi ise '31 Mart seçimlerini hayırlısı ile sonuçlandırmış oluyoruz. Ve bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımızı karşılamak ve devir teslim törenini yapmak üzere kurumumuzdayız. 2001 yılında başlamış olduğumuz AK yolculukta gerek teşkilat olarak gerekse yerel yönetim bazında görevlerde bulunduk. Bugün de alnımızın akıyla, başımız dik bir şekilde bu görevi aynı gelenekten, aynı teşkilattan, parti mensubumuz sayın Zeynel Abidin Beyazgül'e devrediyoruz. Öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Şanlıurfa'mız yerelde de yine AK belediyecilikte ve yine tüm ilçelerimizde AK Belediyecilik başarısını yaşatmış oldular. AK Belediyeciliğin tüm ilçelere yayılmasında geçen dönemin çok büyük faydası var. Buradan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Görevlerin gelip geçici olduğunun farkındayız. Bunu bilme olgunluğunu ve erdemliliğini bilen bir kadroyuz. Onun için bu vazifeler bir bayrak yarışıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Şanlıurfa'mıza iyi derecede hizmet etmesi, başarılı olması, şu an geldiği gibi uğurlanmasını Rabbim'den temenni ediyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma, sivil toplum örgütlerine, AK teşkilatlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum' diye konuştu.

YILDIZ: TÜM HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN

Basın açıklamasının ardından başkanlık makamına geçildi. Başkanlık makamında ise katılımlarından dolayı tüm vatandaşlara teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ise 'Devir teslim töreninin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Görevi devreden Belediye Başkanımız 2001 yılından bu yana partimizin her kademesinde üstün gayretlerle görevde bulunmuş kıymetli bir isim. Allah kendisinden razı olsun. Zeynel Başkanımıza da hayırlı olsun diliyoruz. Zeynel başkanımız bu bayrağı bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına Başkan Beyazgül, Nihat Çiftçi'ye karşılıklı hediyeler takdim etti. Yine yoğun sevgi gösterilerinin ardından Başkan Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ve Büyükşehir yönetim kadrosu Nihat Çiftçi'yi aracına kadar uğurladı.

Uğurlamanın ardından Başkan Beyazgül makamına geçerek Şanlıurfalı hemşehrilerini kabul etti.