İshak POLAT / Nevali Otelde düzenlenen iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Cumhuriyet Baş Savcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Müftüsü İhsan Açık, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.
Bursa Valiliğine atanan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük için verilen iftar yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı
Valiler kararnamesi ile Bursa Valiliğine atanan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük onuruna veda yemeği verildi. Nevali Otelde düzenlenen iftar yemeğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Cumhuriyet Baş Savcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Müftüsü İhsan Açık, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.
Yoğun katılımın olduğu iftar programında görev yaptığı 2,5 yıl boyunca çekilen fotoğraflardan oluşan slayt gösterimi sırasında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük oldukça duygulandığı görüldü. Program çerçevesinde kürsüye çıkan Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal yaptığı konuşmada Şanlıurfa Valisi Küçük'ün doğru bir istikamete gittiğini ifade ederek; " Bursa'nın şanslı bir olduğunu ifade etmek istiyorum. Sayın Valimizin bizlere kazandırdığı meslek tecrübeleri sayesinde İnşallah bizlerde memleketimize güzel hizmetler vermeye devam ederek bu güzel ülkeye ve bu peygamberler şehrine güzel katkılarda bulunmaya devam edeceğiz" diyerek Vali İzzettin Küçük'e Bursa Valiliği görevinde başarılar diledi.
Yoğun alkışlar altında kürsüye çıkan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada ; "2.5 yıl önce Cumhurbaşkanlığı'ndan aradılar bana dediler ki Urfa'ya tayinin çıktı bir saat sonra internette yayınlanacak. Çok mutlu oldum. Büyük bir nasip var dedim. Urfa'yı çok bilmiyordum ama Peygamberler şehri olduğunu biliyordum. Ben hep şuna inanmışımdır; hiç bir şey tesadüf değildir. Urfa tayini benim için bir nasipti. Sadece dünyevi makamlar bakımından değil bu benim için bir ödüldü. Tümü dedim; bu nasibin gereğini yaparım. Şanlıurfa'ya coşku ile, gülerek, sevinerek geldim. 2.5 sene boyunca hep sevinerek, şevkle, heyecanla uyandım sabahları. Bir gün bile yorgun ve argın olsam bile o şevki Şanlıurfa'da asla kaybetmedim. Şanlıurfa bir büyük öğretmen Ondan çok şey öğrendim. O büyük öğretmenden şunu gördüm; nezaketle, terbiyeyle, sevgiyle yaklaşana çok şey veriyor bu şehir. Tekrar söylüyorum kendisine hürmetle yaklaşana bu şehir çok şey veriyor" dedi. Her şeyin bir bitişi olduğunu dile getiren Vali Küçük sözlerine devamla; " Şanlıurfalıların sevgisini ve duasını alarak gidiyorum. Coşkum, mutluluğum o yüzden. Demin o fotoğrafları seyrederken hüzünlendim. Kalbim burkuldu. 3 yıldır beraber yaptığım insanları artık her gün görememek, gezdiğim mekanları, bir daha sık sık gidip görememek beni hüzünlendirdi. Ama ben bu insanların duasını ve sevgisini alarak bu şehirden gidiyorum" dedi
Konuşması sırasında da duygulandığı ve sesinin titrediği görülen Vali İzzettin Küçük görev yaptığı 3 yıl boyunca bütün yetkililerle bir birlerine güvendiklerini ve güzel hizmetlere imza attıklarını dile getirerek özellikle yapılan hizmetlerde kendilerine sürekli destek olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e ve milletvekillerine de teşekkür etti. Konuşmasını ; "Görev yaptığım sırada bilerek veya bilmeyerek , farkında olmayarak kalp kırmış olabilirim. Burada herkesten helallik istiyorum Hakkınızı helal ediniz. Hakkım geçti ise hakkım helal olsun" diyerek sonlandıran Vali İzzettin Küçük katılımcılardan yoğun alkış aldı.
Program, Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal tarafından , Şanlıurfa'daki Vali Yardımcıları ve kaymakamlar adına Vali İzzettin Küçük'e Balıklıgöl'ün tablosunun hediye edilmesinin ve Vali İzzettin Küçük'ün katılımcılar ile tek tek vedalaşmasının ardından sona erdi.