Haber Merkezi / Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol ile ilçeye dev sera kent tesisinin kurulması için ilk adım atılmıştı. Protokol sonrası kolları sıvayan Eyyübiye Belediyesi, projenin ihale işlemini de gerçekleştirdi. İlçede istihdam oluşturma adına çalışmalar yürüten Başkan Kuş, Sera projesi ile işsizliğin önüne geçmeyi hedefliyor. Eyyübiye Belediyesine ait 55 dönümlük alanın 20 dönümlük alanında ilk etap çalışmalarının kısa süre başlanıp, birkaç ay içinde hayata geçirileceğini belirten Başkan Kuş, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Samak'la birlikte alanda incelemelerde bulundu.
ilçede 3 adet 5 dekarlık, 10 adet 1 dekarlık ve 4 adet 250 metrekarelik sera yaptırılarak, buralarda üretim gerçekleştirilecek. Ayrıca 250'şer metrekarelik seralarda alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelik demostrasyon çalışmaları da yapılacak.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Sera Kent projesinde ihale işleminin tamamlandığını ve projenin kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.