AA / Vali Küçük, makamında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin, Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı olan ve 31 Mayıs'tan bu yana kendisinden haber alınamayan Göğüş ile ilgili soruları cevaplandırdı.
Göğüş'ü arama çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Küçük, konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişinin, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını söyledi.
Henüz konuyla ilgili net bir sonuca ulaşılamadığını vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:
"Şanlıurfa ile bağı olmadığı için soruşturma zorlaşıyor. Kaybolduğu gün iletişim kurduğu kim varsa soruşturuyoruz, takip ediyoruz. Gözaltı da oldu ama sonuç alamadık. Enteresan olan şudur burada bir bağı yok. Kaybolduktan sonra ailesiyle konuşuyoruz. Kişinin ne yapabileceğine ilişkin psikolojik durumunu öğrenme amaçlı çalışmalarımızda sürüyor.
Yurtdışına çıkışı gözükmüyor. Olay siyasi değil, bağımsız aday ama ne akrabalık ne arkadaşlık anlamında burayla hiçbir ilişkisi yok. Konunun seçime kadar netleşmesi için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Öte yandan olayla ilgili paylaşamayacağım şeyler de var."
Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Halil İbrahim Göğüş'ten 31 Mayıs'ta merkez Karaköprü ilçesinde katıldığı seçim çalışmalarının ardından haber alınamamıştı.