Faruk DEVECİ/ Haliliye Belediyesi, Ankara'da "Tam Bana Göre Festival" sloganıyla gerçekleşen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'ndeki yerini aldı. Ankara Millet Bahçesinde 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda gençliğe yönelik çalışmalarını anlatan Haliliye Belediyesi, ilçenin turistik ve tarihi yönünü yansıtan ürünleri de Ankara'da sergiledi.
Haliliye Belediyesi bünyesindeki stantta Geleneksel El Sanatlarından olan ve coğrafi işaret tescil belgesi alınan culha sergilenirken, Göbeklitepe Gastronomi Merkezinde sunulan yöresel lezzetler de bakır tabaklar ile ziyaretçilere tanıtıldı. Hem gençliğe yönelik çalışmaların yer aldığı hem de kente özgü yöresel ürünlerin sergilendiği Haliliye Belediyesi standı, büyük beğeni topladı. Ziyaretçilerin ilgiyle karşıladığı stantta, yöresel lezzetler de Ankaralılarla buluşturuldu. Ziyaretçiler Külünçe, menengiç kahvesi ve meyan şerbeti ikram edildi.
Haliliye Belediyesi renkli standıyla fuara damga vururken, halk oyunları ekibi ve mehter takımı ise ziyaretçileri gönüllerince eğlendirdi. Türkülerin yükseldiği fuar açılışında da yer alan mehter takımı ve halk oyunlarının yöresel oyunları beğeni topladı.
Haliliye'yi gençliğe yönelik çalışmaları, sportif ve kültürel faaliyetleri ile Ankara'da tanıttıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmaları ilgiyle karşıladığını belirtti.
Başkan Mehmet Canpolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ise Culha ve tablo hediye etti.
Öte yandan Başkan Mehmet Canpolat, Ankara Millet Bahçesinde 5-9 Ekim tarihleri arasında sürecek olan festivale tüm vatandaşları davet etti.