Haber Merkezi / HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, gençler iştirak ettiği bir futbol maçı düzenledi.
Maç sonrası basın açıklamasını okuyan Haliliye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Sinan Çetinsu, uyuşturucu ile etkin mücadelenin ehemmiyetine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için, 'Uyuşturucu Kullanma Kullanılma!' 'Uyuşturucuya Dur Diyelim!' temalarıyla konuya dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Ticareti yapılan sadece uyuşturucu madde değil, çocuklarımızın hayatı ve geleceğidir
Uyuşturucu, madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklara neden olan maddelerin kullanımının oluşturduğu toplumsal tehdide dikkat çeken Çetinsu, 'Çocuklarımızı bu tuzaktan korumamız gerekir. Yapılan araştırmalar uyuşturucu madde kullanım yaşının ilkokul dönemlerine kadar indiğini ve durumun giderek daha da kötüleştiğini gösteriyor. Ticareti yapılan, alınıp satılan sadece uyuşturucu madde değil, çocuklarımızın, gençlerimizin hayatı ve geleceğidir. Şanlıurfa'nın her mahallesine, her sokağına ulaşarak, halkımızla ve gençlerimizle birlikte gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı, evlatlarımızı ve kardeşlerimizi tehdit eden, onların bedenlerini ve hayatlarını zehirleyenlere, büyük bir kararlılıkla karşı çıkacağız ve bu bataklığı kurutmak için mücadele edeceğiz.' dedi.

'Gençleri uyuşturucuya iten etkenlerin başında yetersiz ilgi geliyor'
Çocuklara ve gençlere yeterince ilgi gösterilmemesinin onları uyuşturucu kullanımına ittiğini belirten Çetinsu, sözlerine şöyle devam etti:
'Gençlerimizi uyuşturucu kullanımına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, sevgi eksikliği yer alıyor. Ailelerin ve gençlerin hayatını karartan uyuşturucu ve madde bağımlılığı ülkemizde ne yazık ki her geçen gün artış göstermektedir. Şanlıurfa'mızda madde bağımlılığın önüne geçmek için, ciddi bir mücadele yürütülmesi, madde bağımlısı gençlerimize manevi destek ve dini eğitimlerin yanı sıra iş ve meslek kazandırma programlarıyla birlikte, yeni bir hayata adım atmaları için fırsat verilmesi gerekiyor. Bu sorun sadece Şanlıurfa'nın sorunu değil, Türkiye'nin ve bütün dünyanın sorunudur. Etkileri ve sonuçları itibariyle sadece kullanan bireylerin değil, bütün toplumun yara aldığı bir sorun haline gelmiştir. Uyuşturucu ile toplumsal bir mücadele içine girilerek, geleceğimizi kurtarma adına toplumun tüm kesimlerini duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz.'