Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi, mübarek Ramazan ayı içersinde Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan Özel DC Lisans Kolleji bahçesinde, Şanlıurfa'daki Basın mensuplarına iftar vermişti. İftar sonrasında da, basına uzun yıllar emek vermiş usta Basın mensuplarına 'Vefa Ödülü' adı altında birer plaket takdim edilmişti. Mübarek Ramazan akşamı geçerli mazereti nedeniyle iftar daveti ve Vefa Ödülleri törenine katılamayan Usta Gazeteci Müslüm Abacı'ya da ödülü takdim edildi.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazete, televizyon, dijital medya ve resmi kurumların basın birimi temsilcileri, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilciliğinin düzenlediği iftar etkinliğinde buluşmuş, Lisans Koleji bahçesinde yapılan etkinliğe çok sayıda basın mensubu katılmıştı. Ancak bazı nedenlerle katılamayan usta gazetecilere de müsait zamanlarında plaketlerini ulaştırılıyor.

Ustalara vefa ödülü

Bilindiği gibi; basın sektöründe ciddi emekleri olan merhum Hüseyin Kırcalı, merhum Bekir Coşkun, Salih İlhan, Müslüm Abacı, Sedat Atilla, Mehmet Faraç, Vahap Yoltay, Ali Kapaklı ve Mehmet Yıldırım'a Vefa Ödülü verildi.

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi'nin 'Ustalar' olarak nitelendirdiği, Urfa basınında uzun yıllar çalışmış Gazetecilere, düzenlenen iftar daveti töreninde hazır bulunanlara 'Vefa Ödülleri' verilmiş, çeşitli nedenlerle gelemeyen Sedat Atilla'ya geçtiğimiz günlerde, Müslüm Abacı'ya da bu gün Vefa Ödülü plaketi ulaştırıldı.

Üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik

Mazereti nedeniyle iftar daveti ve törene katılamayan usta Gazeteci / Eğitimci / Yazar Müslüm ABACI'ya da ödülünü vermenin mutluluğunu yaşadığını belirten Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, 'Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak düzenlediğimiz iftar programına katılan değerli basın mensupları meslektaşlarımıza da ve kendilerine vefa ödülü takdim edilen duayen basın mensuplarımıza da tekrar tekrar teşekkür ederiz. Geçtiğimiz günlerde rahatsızlığı nedeniyle davetimize gelemeyen Sedat Atilla'ya, bu günde mazereti nedeniyle davetimize icabet edemeyen Müslüm Abacı ustadımıza Vefa Ödülünü verdik. Bilindiği gibi gerek gazetemiz ve sitemiz Şanlıurfa Olay Gazetemiz ve sanliurfaolay.com sitemizde 'Vefa' ile ilgili 'Ahde Vefa', 'Ahde Vefaü Dindendir', 'Neden Bukadar Vefasız Oluyoruz', 'Vefa' gibi birkaç köşe yazısı yazmıştı. Bizde üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. Kendilerine de tekrar teşekkür ediyor, sağlık, sıhhat içersinde hayırlı uzun ömürler diliyoruz' dedi.