İLKHA/ Medya İşçileri Sendikası, HAK-İŞ ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından, Mazlum Filistin halkının, siyonist işgalciler tarafından uğradığı saldırıları ve yaşanan zulmü fotoğraflayan Anadolu Ajansı muhabirlerinin eserleri, düzenlenen sergi halkın ziyaretine açıldı.
Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camii önünde gerçekleştirilen serginin açılışına; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Kerem Kocalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katılım gösterdi.
Filistin halkının yaşadığı zulmü anlatan fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Vali Erin, işgal rejiminin Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği zulme karşı Türkiye'nin sessiz kalmadığını ve uluslararası platformlarda orada yaşananları gündeme getirdiğini ifade etti.

'Ülke olarak devamlı Filistin'in yanında olduğumuzu belirtmek isteriz'
Düzenlenen programda konuşma yapan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, basının önemine değinerek, 'Basının ne kadar önemli olduğunu, bu fotoğraflarda göreceksiniz. Anadolu Ajansı'nda çalışan arkadaşlarımızın ve basının her zaman en büyük silahının kalem ve fotoğraf makinesi olduğunu fotoğraflarda göreceksiniz. Ülke olarak devamlı Filistin'in yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.' dedi.

'Filistin'de görev yapan arkadaşlarımızın çektiği 93 orijinal fotoğrafı buraya getirdik'
ABD ve Avrupa'nın dış basına da duyarsız kadığına dikkat çeken Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, 'ABD ve Avrupa, her zaman bu konulara duyarsız kaldığı gibi dış basına da duyarsız kaldı. Anadolu Ajansı'mızın fedakar mensupları ve türk basını orada yapılanları bütün çıplaklığıyla gördü ve resmetti. Anadolu Ajansı'nın Filistin'de görev yapan arkadaşlarımızın çektiği 93 orijinal resmi buraya getirdik. Bu resimlerde dikkat ederseniz ordaki katliam ve kötü durumları koymak yerine orada yaşanan zulme rağmen Filistin halkının gösterdikleri direnişi ortaya koyabilmektir.' şeklinde konuştu.

'Mescid-i Aksa ve Kudüs için ne gerekiyorsa her türlü desteği veririz'
Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için farkındalık oluşturan bütün çalışmalara her zaman sonsuz destek sunduklarını vurgulayan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, 'Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için farkındalık oluşturan bütün çalışmalara her zaman sonsuz destek sunmuşuzdur. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için çalışan, çabalayan ve gayret gösteren herkese her zaman sonsuz desteğimiz vardır. Şanlıurfa'da düzenlenmiş olan fotoğraf sergisine katıldık. Şanlıurfa Peygamberler Şehri ve Kudüs'ün kardeş şehridir. Kudüs de peygamberler şehridir. Dolayısıyla biz Kudüs ve Şanlıurfa'yı kardeş şehir olarak görüyoruz ve Kudüs bizim kardeşimizdir. Bu yüzden Mescid-i Aksa ve Kudüs için ne gerekiyorsa her türlü desteği veririz. Buradaki fotoğraf sergisini düzenleyen kurum, kuruluş ve kardeşlerimize de çok teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaların sürekli gündemde olması gerekir. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in hiçbir zaman gündemden düşmemesi gerekir.' ifadelerini kullandı.

'İşgal rejimi, insanları korkutup kaçırmak için bu zulme her zaman başvuruyor'
'Direnen Filistin' sergisinin amacının Filistin'de yaşananları bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermek olduğuna dikkat çeken Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, 'Amacımız farkındalık oluşturmaktır. Filistin halkının yıllardır zulüm altında olduğunu Türk halkı zaten biliyor. israil, Filistin'de dönem dönem işgal ettiği bölgeleri genişletmek için zulüm ve bombalama eylemleri yapıyor. israil, insanları korkutup kaçırmak için bu zulme her zaman başvuruyor. Avrupa ve Amerika gibi dış ülkeler bu zulmü görmüyor. Medya-İş Sendikası olarak Filistin'deki Anadolu Ajansı görevlilerinin çektikleri orijinal fotoğraflardan oluşan 10'ucu sergiyi Şanlıurfa'da açmış bulunuyoruz. Amacımız orada yaşananları bütün çıplaklık ver gerçekleriyle gözler önüne sermektir. 'dedi.
Türkiye halkının her zaman Filistin'in yanında olduğuna dikkat çeken Özdemir, 'Sergiyi turistik yerlerde de açtık; çünkü dışarıdan gelen insanların da bunları görmesini istedik. Bu serginin bizi mutlu eden tarafı şudur; bu çekilen fotoğraflarda gördük ki çocuklar başta olmak üzere ve kadınlar da dahil tüm Filistinliler, özgürlük ve inanç için umutla beklemekte ve umutlarını ortaya koymaktadır. Kesinlikle geriye düşüş yoktur. Bunların karşısında dimdik durmaktalar ve inşallah duracaklar. Medya mensupları ve medya sendikası olarak bu fotoğrafları ortaya koyup insanların bu inanç ve direncini sergilemeye çalıştık.' şeklinde konuştu.

'Dualarımızla Filistin'e her zaman destek olacağımızı göstermiş olduk'
Filistin'de Müslümanların yanında olduklarını göstermek için burada bulunduklarını vurgulayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili, 'Medya-İş Sendikası'nın öncülüğünde STK'larla birlikte açtığı 'Direnen Filistin' fotoğraf sergisinde bir aradayız. Filistin'de yaşanan zulmü; çekilen fotoğraflarla gösterererek onların yanında olduğumuzu, dualarımızla onlara her zaman destek olacağımızı göstermiş olduk. İslam dininde bir yerde bir yanlış varsa buna elinizle müdahale edin, elinizle yapamıyorsanız dilinizle, bunu da yapamıyorsanız kalbinizle buğzedin denilmiş. Filistin'e uzanamasakta buradaki mesajlarla Filistin'de hakaret ve zulüm altında olan Müslümanların yanında olduğumuzu göstermek için buradayız.' dedi.